Vreme geroasă în Polonia

Data publicării:
zapada polonia

Iarna a lovit cu furie în Polonia. Jumătatea sudică a ţării a fost acoperită de zăpadă, iar temperaturile au scăzut brusc sub pragul de îngheţ. În partea de nord a ţării au fost furtuni iar în zonele de coastă de la Marea Baltică au avut loc inundaţii din cauza valurilor foarte mari. Meteorologii vin cu veşti foarte proaste. De joi va veni gerul, iar temperaturile vor ajunge şi la minus 25 de grade.

În sudul Poloniei, un autocar plin cu oameni care venea din Cehia s-a răsturnat din cauza gheţii de pe drum şi a vântului care bătea şi cu 80 de kilometri pe oră. Cinci pasageri şi şoferul au fost răniţi. Si tot în sudul ţării, un om a murit după ce autoutilitara pe care o conducea a ieşit de pe drum, tot din cauza unei rafale puternice. De asemenea, căderile masive de zăpadă au lăsat în jur de 16 mii de oameni fără curent electric. Din cauza vremii dificile, autorităţile au reuşit să reia alimentarea pentru doar jumătate dintre ei până seara.

În schimb, în zonele de coastă din nordul Poloniei, zăpada a fost înlocuită cu ploi abundente şi furtuni. Valurile Mării Baltice au ajuns în unele locuri şi la şase metri. Numeroase localităţi din zonele de coastă au fost inundate.

Meteorologii avertizează că urmează probleme şi mai mari. De joi vine gerul, ceea ce va duce mercurul din termometre sub -20 de grade Celsius, în partea de sud a Poloniei. De asemenea, la munte sunt aşteptate ninsori puternice. Vremea rea va continua toată săptămâna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri