Aplicația care ne indică ingredientele mâncării din farfurie

Data actualizării: Data publicării:
fursecuri dulciuri

O aplicaţie care ne poate indica imediat ce conţine mâncarea pe care o avem în farfurie, este cea mai nouă invenţie a cercetătorilor de la Institutul Tehnic din Massachusettes. Pentru asta sunt suficiente doar câteva poze cu preparatul respectiv. În plus, aplicaţia ne dezvăluie şi reţeta produsului.

Oamenii de ştiinţă americani au antrenat un sistem cu inteligenţă artificială, numit Pic2Recipe, să identifice ingredientele unui fel de mâncare, doar din fotografii.

După ce a trecut prin mai mult de un milion de reţete, a învăţat şi cum să le pregătească. Aşa că ne poate spune aproape instant dacă mâncarea conţine făină, ouă sau unt, ba chiar ne sugerează şi cum să le gătim.

Are o acurateţe de 65 la sută şi se descurcă foarte bine cu deserturi precum biscuiţi sau brioşe. Dar mai dă greş la combinaţiile complexe, cum sunt rulourile de sushi sau piureuri.

Odată ce va fi perfecţionat, sistemul ne poate ajuta, spre exemplu, să „citim" ingredientele dintr-un produs care nu are o etichetă.

Emisiunea Jurnalul de Științe” este prezentată de Teodora Baloi, are o durată de 10 minute și se vede în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World Romania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri