BMW i3, transformat într-o chinezărie

Data publicării:
bmw bun

Uneori, copia e mai bună decât originalul. Dar oricât s-ar strădui, chinezii dau greş atunci când vor să imite modele consacrate ale unor maşini. De data aceasta, au făcut praf BMW i3, pe care l-au botezat Yema B11.

Istoria plagiatului auto are ceva vechime în China. Tesla Model A a devenit Youxia X, Porsche Macan a ajuns Zotye T700, iar Land Wind X7 seamănă izbitor cu Range Rover Evoque.

Acum, a venit rândul celor de la BMW să devină sursă de inspiraţie. Aşa a apărut Yema B11. Modelul chinez va intra pe piaţă anul viitor şi va fi electric pur sânge. La exterior, poate fi confundat cu un BMW i3. Desigur, privit de la depărtare. E adevărat însă că motorul poate dezvolta 42 de cai putere.

Modelele din ţara Marelui Zid cad de multe ori testele de siguranţă, dintr-un motiv evident: costul de producţie foarte scăzut, în comparaţie cu ce sume investesc constructorii auto de renume. În altă ordine de idei, BMW i3 a recent autonomia de la 190 la 300 de kilometri. Această decizie s-a reflectat în vânzări, care au crescut cu 70% după lansarea noii versiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri