Ce este parbrizul climatic, disponibil acum la Volkswagen

Data publicării:
parbriz

Cele mai multe parbrize au filamente fine în interior, pentru a dezgheța sticla atunci când este ger. Acestea pot deveni vizibile și, implicit, deranjante pentru șofer. Un constructor auto a găsit altă soluţie.

Volkswagen are o alternativă interesantă: integrarea unui strat conductiv de argint în sticla laminată a parbrizului. Astfel, energia electrică este transformată în căldură care dezgheață rapid parbrizul, iar consumul total este estimat de producator la 400-500 W.

Sistemul previne și aburirea parbrizului, în timp ce jumătatea inferioară a parbrizului conține filamente care nu permit ștergatoarelor să înghețe în nopțile friguroase.

Parbrizul climatic lansat de Volkswagen este util inclusiv pe timp de vară. Germanii afirmă că stratul de argint acționează ca un scut termic pe caniculă. Reflectă pâna la 60% din caldură și reduce temperatura din interiorul mașinii cu până la 15 grade Celsius.

Noul parbriz climatic este oferit ca opțional pe Volkswagen Golf, Golf Sportsvan, Tiguan, Sharan, Passat și Passat Variant și are un preț de pornire de 340 de euro, în funcție de model.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri