GALERIE FOTO. Prima mașină electrică din dotarea Poliției Române

Data publicării:
BMWi 3 Politia Romana 2

Autoturismul electric destinat poliţiştilor a venit de la constructor cu tot cu girofare.

Maşina electrică nici nu se aude. Atinge 150 de kilometri pe oră, dar a fost proiectată pentru drumuri în oraş, prin zone aglomerate, unde e nevoie mai de grabă de manevre scurte decât de viteze mari.

Maşina se încarcă în 10 ore la priza de acasă şi într-o jumătate de oră la staţiile de mare putere. În Bucureşti sunt 10 locuri din care autoturismul îşi poate luat curent.

Poliţiştii din Bucureşti testează timp de o lună autoturismul electric BMW I3, dar nu este exclus ca după acest experiment capitala să intre pe harta poliţiştilor conectaţi la priză.

BMWi 3 Politia Romana 4
BMWi 3 Politia Romana 4

Prin acest experiment, Poliția Capitalei intră pe harta polițiilor din mari metropole mondiale care folosesc vehicule electrice în cadrul forţelor de poliţie urbană. Autospeciala este din aceeși categorie de automobile electrice BMW folosite la nivel global de către poliţia din Anglia, Austria, Elveţia, Germania, Italia și departamentul de poliţie din Los Angeles”, anunță Poliția Română.

BMW i3 este un automobil electric, cu patru locuri, având o putere de 170 cp, cu o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 kilometri, fiind prevăzut cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră.

„Acest experiment deschide drumul către servicii moderne de mobilitate, orientate către dezvoltare durabilă şi politici non-poluante”, precizează sursa citată.

BMW i3 este folosit la nivel global de către poliţiile din Geneva, Londra, Los Angeles, München, Roma și Viena.

Preţul autoturismului este de 30.000 de euro, iar costurile de consum sunt de aproximativ şapte lei la suta de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri