Noutăți „SF” la salonul auto din Japonia

Data publicării:
auto japonia

Saloanele auto depăşesc tot mai des barierele convenţionalului, iar dovada vine acum din capitala Japoniei. Acolo s-a deschis Tokyo Motor Show. Şi multe dintre modelele expuse par să vină din filmele SF.

Inteligenţa artificială şi maşinile electrice se completează de minune la salonul auto din Tokyo, unde jurnaliştii au văzut cu propriii ochi maşinile viitorului. Vedetele show-ului sunt, desigur, producătorii japonezi, care au uimit cu tehnologia de vârf prezentată. Unele dotări sunt de-a dreptul impresionante.

Makoto Okabe, general manager Toyota: Folosind tehnologie performantă, vehiculul poate afla starea pasagerilor analizând expresiile faciale ale şoferului, limbajul corporal şi tonul vocii. Atunci când şoferul are nevoie de ajutor din partea vehiculului, modul de conducere devine unul automat. Prin urmare, vehiculul şi omul se ajută unul pe celălalt.

Cei de la Toyota spun că o astfel de funcţie este extrem de utilă, fiindcă reduce pericolele de pe şosea şi face condusul mult mai sigur. Asta în timp ce Honda, un alt producător nipon de renume, a prezentat două concepte electrice futuriste, alimentate de baterii puternice.

Takahiro Hachigo, director executiv Honda: Ne dorim să lansăm în Japonia, în 2020, noi modele realizate pe baza conceptului „Urban EV”, după ce vor fi lansate în Europa.

Cunoscută mai degrabă pentru motocicletele produse, Yamaha prezintă la salonul auto o maşină concept, care seamănă cu bolizii de Formula 1. Asta în timp ce Mazda, încă fidelă conceptului de maşină clasică, a venit la Tokyo cu un autoturism care consumă cu 30% mai puţin combustibil decât celelalte modele.

36 de producători auto îşi expun produsele la show-ul auto din capitala Japoniei, care se va încheia pe 5 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri