Aparatul care îți spune dacă slăbești sau nu

Data publicării:
slabit

Un aparat asemănător celor care măsoară capacitatea plămânilor ne poate spune şi dacă ardem sau nu calorii. Asta se întâmplă datorită unui senzor special.

Momentul în care corpul nostru începe să ardă grăsimi poate fi stabilit prin analiza biomarkerilor din sânge sau urină. Dar oamenii de ştiinţă elveţieni spun că au dezvoltat o metodă şi mai simplă.

Este vorba despre un senzor care analizează respiraţia şi depistează acetona. Această substanţă rezultă din metabolizarea grăsimilor în organism şi este eliminată, de regulă, de rinichi prin urină. Senzorul nou dezvoltat poate depista chiar şi o singură moleculă de acetonă între alte 100 de milioane, datorită nanoparticulelor semiconductoare.

Inventatorii vor să transforme sistemul într-un dispozitiv portabil care să permită oricui face sport să vadă în timp real dacă slăbeşte sau nu.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World și în fiecare sâmbătă de la 16:30, pe Digi24, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri