Bondarii pot să joace fotbal

Data actualizării: Data publicării:
Chelsea Flower Show - Day 3
Foto: Gulliver/Getty Images

Bondarii pot juca fotbal. Dacă sunt recompensaţi cu mâncare. Specialiştii britanici care au făcut descoperirea spun că este o dovadă că albinele pot fi învăţate să facă lucruri care nu ţin de rutina lor.


Creierul de dimensiuni mici nu este neapărat direct proporţional cu inteligenţa, pare să fie concluzia oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Queen Mary din Londra. Dacă, spre exemplu, cânii pot fi dresaţi să se joace cu mingea, în cazul albinelor o astfel de activitate părea imposibilă.

Dar savanţii au reuşit să facă bondarii să împingă o minge aproape de mărimea lor, către un loc anume. După care le-au dat o recompensă dulce.

Noul studiu arată şi un alt comportament foarte interesant al insectelor – şi anume că acestea înveţă mai bine anumite comportamente dacă le observă la semenii lor.

Urmăriți emisiunea „Jurnalul de Științe” cu Teodora Băloi, în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World Romania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri