Interfața care va conecta creierul uman la computere

Data publicării:
creier radiografie

Elon Musk investește în dezvoltarea unei interfețe care sa conecteze creierul uman la computere. În timp ce în lumea IT se vorbește despre Internetul Lucrurilor, Musk privește chiar mai departe. Dupa ce a fondat Tesla și a lansat proiecte futuriste pentru calatorii în spațiu, Musk vrea acum sa conecteze oamenii cu dispozitivele, potrivit unei surse interne, citate de Wall Street Journal.

Compania Neuralink va efectua cercetări în domeniul neurologiei, iar inventatorul spune că vrea să ajute creierul uman să dobândească capacități crescute, în condițiile în care în viitor ființa umană va fi depăşită de roboţi mult mai inteligenţi. Sistemul va fi unul simplu, mici implanturi vor ajuta creierul să-şi încarce sau să descarce informaţii către diverse computere, ceva ce am mai văzut prin filme.

Totuşi până când vom lupta cu Terminatorii, cercetările din laboratoarele Neuralink ar putea avea aplicaţii mult mai utile domeniului medical. Prin aceste implanturi ar putea fi tratate boli precum epilepsia sau depresia.

Inteligenţa artificială nu este un domeniu nou pentru cercetători. Facebook dezvoltă astfel de sisteme în cadrul unui proiect secret, cunoscut sub numele de Building 8. De asemenea, la Universitatea din California se fac cercetări pentru a-i ajuta pe bolnavii care au paralizie să meargă din nou, printr-o conectarea lor la sisteme computerizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri