Luna are mai multă apă decât se credea. Mironov: Eu cred că asta va grăbi exodul în spațiul cosmic

Data publicării:
luna apa

Descoperire importantă pentru omenire. Sub suprafaţa aparent aridă, Luna ascunde rezerve uriaşe de apă. Şi nu doar la polii îngheţaţi, cum se ştia până acum, ci chiar în rocile vulcanice aflate în multe zone ale satelitului. Datele au fost colectate în urma examinării mostrelor vulcanice aduse de misiunile Apollo 15 şi 17. Oamenii de ştiinţă cred că pe viitor, astronauţii chiar vor putea consuma apă extrasă de pe Lună.

„Este încă o dovadă - dacă ea se confirmă - că putem grăbi ieşirea în spaţiul cosmic. Pentru că aceste roci vulcanice - roci vulcanice care ar însemna că poartă apă în ele, pentru că o scot din adâncurile planetei - ei bine, asta înseamnă că în multe părţi din Univers s-ar putea obține apă mult mai uşor decât ne închipuiam până acum. Eu cred că asta va grăbi exodul în spaţiul cosmic, oricum, cel puțin primele plecări cu oameni. Mă aştept, de altfel, ca asta să grăbească pasul Chinei spre Lună. După părerea mea, primii care vor atinge din nou Luna vor fi chinezii, au o sondă care s-a învârtit mult în jurul planetei şi ştiu multe despre ea”, a declarat la Digi24 Alexandru Mironov, realizator Digi World.

 „De asemenea, agenţiile spațiale internaționale - România are o asemenea agenție și e, cum să vă spun, foarte vocală - gândesc ca, într-un viitor, pe partea întunecată a Lunii să se construiască un observator astronomic, atunci când Staţia Spaţială Internațională - cam în 10 ani - va fi coborâtă în ocean”, a mai spus Alexandru Mironov.

„Suntem în faţa unui moment în care oamenii de ştiinţă arată din nou că noi tehnologii pot să schimbe din nou felul în care vedem mersul omenirii”, a subliniat realizatorul Digi World. El a menționat că ultimele roci de pe Lună au sosit în jurul anului 1974, iar de atunci și până acum chimia şi ingineria au trebuit să se dezvolte pentru a fi capabili acum să demonstrăm că în interiorul rocilor se găseşte apă. „Vă spun, e important că dacă pe Lună se întâmplă asta, este inevitabil să nu se întâmple şi în altă parte. (...) Nu vă miraţi dacă până la sfârșitul anului doi turişti vor da un ocol Lunii și se vor întoarce acasă, locurile sunt deja cumpărate, și dacă chinezii se vor grăbi, cum spuneam, iar mersul spre Marte va însemna un număr mai mare de roboţi trimişi pe Marte și ceea ce Jet Propulsion Laboratory ne va transmite probabil chiar în direct în luna august, planul pentru, să spun așa, „descinderea” marţiană este deja făcut!”, a punctat Alexandru Mironov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri