Vaccin pentru diabetul de tip I

Data publicării:
icon testari gratuite de ziua diabetului 141114

A apărut un vaccin care ar putea preveni diabetul de tip 1. A dat rezultate la şoareci, iar de anul viitor vor începe şi studiile clinice pe oameni.

Specialiştii finlandezi au lucrat la acest vaccin timp de peste două decenii. Şi spun că, deşi nu va elimina complet boala, va împiedica sistemul imunitar să îşi mai omoare propriile celule. Asta se întâmplă atunci când pancreasul este infectat cu un enterovirus care forţează organismul să elimine celulele beta, producătoare de insulină.

Efectul vaccinului ar dura aproximativ două luni, prin urmare sunt necesare imunizări periodice. Totuşi, noul tratament va elimina injecţiile cu insulină zilnice, iar rezultatele vor fi chiar mai bune, promit oamenii de ştiinţă. Ca bonus, vaccinul ar putea preveni şi alte infecţii enterovirale. Numai că s-ar putea să dureze încă opt ani până să vedem dacă este într-adevăr revoluţionar.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri