VIDEO. S-a inventat oul vegetal

Data publicării:
ou artificial

Patru studente italiene au creat un ou care pare a fi de găină, dar conţine doar plante. Tăiat în două, arată ca un ou fiert tare şi chiar ar avea acelaşi gust.

Până acum am auzit de carne din animale vii, crescută în laborator cu celule stem sau burgeri din plante, dar cu gust de vită. Iar acum a venit rândul ouălor.

Rezultatul obţinut în laboratorul Universităţii din Udine după un an jumătate de cercetări este o invenţie dedicată în special veganilor. Are aceeaşi formă, textură sau culoare ca originalul şi, datorită unui amestec de săruri, imită chiar şi gustul produsului de pasăre.

Studentele nu au dezvăluit din ce plante este făcut oul artificial, doar spun că este un amestec de făină din diverse legume, ulei vegetal, agent de gelifiere şi sare. Care nu conţine colesterol şi nici gluten. Şi, cel mai important, nu mai trebuie fiert. E gata de consum.

Citiți și: Cum am putea să mâncăm carne fără să ucidem animale

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24,  în fiecare sâmbătă de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri