Smartphone-ul viitorului s-ar putea îndoi sau...întinde

Data actualizării: Data publicării:
ecran pliabil

Cât de necesare ne sunt telefoanele pliabile? Vom descoperi în curând, pentru că experţii unei universităţi din Canada au creat un nou tip de ecran flexibil şi sensibil la atingere, care ar putea fi folosit pe telefoanele inteligente.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 Marile companii producătoare de telefoane caută de ani de zile soluții pentru ecrane flexibile, însă progresele sunt lente. Ar putea să îi ajute însă cercetătorii Universităţii British Columbia din Canada. Ei au făcut un ecran sensibil la atingere care are aceleași funcții ca și unul normal, dar se poate îndoi sau întinde.

Senzorul transparent, care are o dimensiune de 5 cm x 5 cm, este creat dintr-un hidrogel şi simte atingerile chiar şi atunci când este deformat.

Creatorii spun că tehnica ar putea fi folosită şi pentru pielea artificială, dar şi la roboţi.

Alte noutăţi din lumea ştiinţei le puteți descoperi în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, la  „Jurnalul de Științe”prezentat de Teodora Băloi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri