Telefoane care se încarcă în 5 minute

Data publicării:
incarcare baterii

Tehnologia de „încărcare rapidă” a bateriilor ne este familiară de mai mult timp. Dar de la anul s-ar putea să avem ceva şi mai interesant – telefoane care se încarcă în doar cinci minute, informează „Jurnalul de științe” de la Digi World.

Promisiunea le aparţine israelienilor de la StoreDot, care spun că au creat baterii atât de performante şi de rapide, încât nu au nevoie de mai mult de 5 minute să se încarce.

Principiul de funcţionare se bazează pe mici cristale naturale, cu un diametru de doi nanometri, care conţin lanţuri scurte de peptide. Acestea înmagazinează electricitate şi pot îmbunătăţi capacitatea bateriei de zece ori. Dacă lucrurile merg conform planului, FlashBattery vor apărea pe piaţă la începutul lui 2018. Iar în alţi câţiva ani va fi lansată şi bateria pentru maşinile electrice care nu are nevoie decât de câteva minute să se încarce la capacitate maximă.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
masina electrica aflata la priza de incarcare
O companie din Israel a produs bateria pentru mașini electrice care se încarcă în 5 minute
baterie
Bateria de telefon care se încarcă în 30 de secunde
Partenerii noștri