Aplicaţie pentru cei care îşi doresc copii

Data publicării:
aplicatie just a baby

Oricine are dreptul de a avea copii, indiferent de sex, vârstă, orientare sexuală, căsătorit sau nu. Asta cred fondatorii unei aplicații de telefonie mobilă din Australia, numită „Just a baby”, care-i ajută pe oamenii care-şi doresc să aibă copii să se cunoască între ei. Creatorii programului spun că nu sunt nici agenţie matrimonială, nici clinică pentru fertilizări, ei vor doar să îi ajute pe toţi cei care îşi doresc copii, să-şi îndeplinească visul. 

Fondatorii spun că ideea le-a venit de la prietenii lor care îşi doreau o familie, şi intrau în panică pentru că nu-şi găseau partenerii potriviţi.

„Este vorba de oameni care se cunosc şi spun: Vreau un copil, hai să ne întâlnim şi vedem ce facem mai departe”, a explicat Paul Ryan, co-fondatorul aplicaţiei. 

Misiunea lor nu este una ușoară. Au de luptat cu prejudecăţi şi critici, venite din partea clinicilor de fertilitate. Cuplurile care au nevoie de ajutor trebuie să apeleze la servicii specializate, spun reprezentanţii acestora, care amintesc că la ei, toată lumea este verificată în amănunt.

În schimb, utilizatorii aplicaţiei se declară mulţumiţi de noul serviciu. Aplicaţia pune în contact atât persoane singure, cât şi cupluri heterosexuale sau de acelaşi sex, cu potenţiali donatori sau mame surogat.

„Le facem cunoştinţă, nu le dăm un copil. Nu avem un serviciu de berze unde livrăm copii pe care îi luăm de pe rafturi. Îi ajutăm să se cunoască, dar magia reală are loc între doi oameni”, a explicat co-fondatorul aplicaţiei .

Fondatorii „Just a baby” nu dau totuşi garanţii că parteneriatele iniţiate prin aplicaţie vor fi de succes. Ei speră doar să înlesneacă începutul unei relaţii. Restul, rămâne, ca şi până acum, în sarcina partenerilor.

„Mi-ar plăcea să promit o relaţie de succes de fiecare dată. Sunt sigur că şi Tinder şi-ar dori acelaşi lucru dar, din păcate, nu putem face asta”, a spus Paul Ryan.

Aplicaţia, lansată în Australia, în februarie s-a extins, din această lună, şi în Statele Unite şi Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri