Germania a interzis colectarea de date prin WhatsApp

Data actualizării: Data publicării:
Facebook-Owned Mobile Messaging Application WhatsApp Adds End To End Encryption
Foto: Gulliver/GettyImages

Compania Facebook a primit un ordin din partea guvernului german de a sista colectarea şi stocarea informaţiilor cu caracter personal a utilizatorilor săi prin intermediul aplicaţiei WhatsApp.

Este prima decizie definitivă de acest fel din partea unui stat în contextul unei dezbateri controversate despre împărtășirea de informaţii în social media. Într-o declaraţie oficială publicată marţi de oficialităţile germane se explică faptul că împărtăşirea informaţiilor colectate prin intermediul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp cu Facebook, compania ce deţine serviciul WhatsApp, reprezintă o încălcare a legii naţionale de protecţie a datelor.

Statul german a ordonat Facebook şi ştergerea tuturor datelor colectate până în prezent prin această metodă.

Sistemul de sharing de date al Facebook este atent monitorizat de mai multe organizaţii europene.

Când compania lui Mark Zuckerberg a achiziţionat aplicaţia WhatsApp în 2014, cofondatorul WhatsApp Jan Koum i-a asigurat pe utilizatori că intimitatea lor nu va fi compromisă.

În urma noii politici a Facebook, ce a fost anunţată în luna august a acestui an, WhatsApp a deschis portiţa de sharing a informaţiilor utilizatorilor, inclusiv numere de telefon, pentru a le permite businessurilor să îi conecteze pe utilizatori direct din aplicaţia de mesagerie.

WhatsApp a declarat că acest aranjament va permite Facebook să livreze reclamă mult mai targetat şi sugestii de prieteni mai potrivite, ca mijloace de combatere a fraudei şi spam-ului. Totuşi apărătorii intimităţii din mediul online au criticat companiile pentru lipsa de transparenţă în momentul poducerii acestei schimbări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri