Istorie predată în realitatea virtuală

Data publicării:
istorie

Elevii unei şcoli din Marea Britanie au şansa să retrăiască istoria. Tehnologia le permite să călătorească în timp, în vremea Primului Război Mondial. Totul se întâmplă datorită unui documentar creat în realitatea virtuală, relatează Digi24.

Cu o cască pe ochi şi căşti în urechi, istoria prinde viaţă pentru aceşti elevi de la o şcoală generală din Marea Britanie. Ei sunt primii care beneficiază de un program educaţional inedit: lecţii predate în realitatea virtuală.

„Mi s-a părut captivant, vorbesc despre felul în care erau prezentate evenimentele şi faptul că te simţeai ca şi cum erai în mijlocul bătăliei”, spune unul dintre elevi.

„Experienţa este mult mai plăcută şi poţi înţelege mai bine ce s-a întâmplat decât dacă ai citi din cărţile de istorie”, adaugă o elevă.

Elevii cutreieră virtual frontul bătăliei de pe Somme, merg prin tranşee şi află detalii despre armatele celor trei puteri implicate într-una dintre cele mai sângeroase confruntări ale Primului Război Mondial.

Cel mai bun lucru legat de realitatea virtuală este că, atunci când ai casca, nimic nu-ţi poate distrage atenţia. Eşti în acea lume, eşti transpus în ea. Nimeni nu se mai joacă în timpul orei”, spune Peter Barton, istoric.

Neobişnuita lecţie de istorie va ajunge în zece şcoli din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri