VIDEO. Războiul roboților, organizat în China

Data publicării:
roboti

Capitala tehnologiei din China, Shenzhen, este în stare de asediu. În oraş are loc în această perioadă războiul roboţilor, o competiţie anuală a studenţilor şi inginerilor, care îi adună în aceeaşi arenă pe cei mai puternici.

Cursa pentru supremaţia tehnologică a aliniat la start zeci de roboţi, care de care mai bătăioşi. Principiul este similar celui folosit în luptele cu gladiatori din antichitate, iar la fiecare luptă participă cinci roboţi. Numai că spre deosebire de gladiatori, roboţii încearcă să se elimine reciproc lovindu-se cu muniţie inofensivă - zeci de mingi de golf.

Kevin On, reprezentant al organizatorilor: Cel mai important este să învăţăm să lucrăm într-o echipă mare, ai cărei membri au specializări diferite. Avem ingineri mecanici, ingineri electricieni, dezvoltatori de aplicaţii, programatori şi toate aceste talente trebuie să se unească pentru a atinge acelaşi scop.

Competiţia Robo Master a debutat în 2013, inţial ca un concurs al producătorilor de drone. Între timp, a avut un succes atât de mare încât şi-a extins „domeniul de activitate”. Câştigătorul pleacă acasă cu un premiu de 25.000 de euro şi are şansa să fie selecţionat pentru un loc de muncă la compania care organizează concursul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri