Alertă de furtuni. Urmările ploilor de gheață

Data publicării:
furtuni

Vremea este instabilă în toată ţara, până în această seară. Şi sunt deja probleme în multe zone din ţară din cauza furtunilor şi a grindinei. Într-o comună din Alba, șase case au fost distruse de şuvoaiele de apă care au adus, de pe versanţi, pietre şi trunchiuri de copaci. În Gorj, un tir a derapat pe o şosea umeda, iar un avion care plecase din Bucureşti spre Iaşi s-a întors din drum din cauza ploii torenţiale.

În doar câteva minute, în localitatea Suraia din Vrancea s-a aşternut un covor de gheaţă.

În Neamţ, un drum naţional a fost acoperit de viitură, iar circulaţia a fost îngreunată.

În Alba, oamenii s-au trezit bombardaţi în propriile case cu bolovani, pietre şi copaci de câţiva metri aduşi de viitură. O bătrână din satul Dobra are acum nămol de aproape 80 de centrimetri în casă. Femeia se bucură că a scăpat cu viaţă. Atunci când a venit viitura a apucat să fugă în drum.

„Abia am apucat... Am fugit pe aici. Două minute dacă... secunde, dacă nu deschideam ușa să fug, mă prindea. În urma mea a pârât tot, grajd, lemnărie, tot,” povestește femeia.

Şase case au fost distruse complet de ape.

„O ploaie torențiala ca o rupere de nori, vreo două ore și a venit pârâul ăsta cu tot ce a fost pe el, cu pietre, cu bolovani,” spune un localnic.

A fost cod galben de ploi în toata Oltenia şi chiar cod portocaliu de furtuna în localități din Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Din cauza ploii, un şofer de tir a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat.

Probleme au fost şi pe străzile din Târgu Jiu, unde canalizările nu au mai făcut faţă.

La Iaşi au fost probeleme pe aeroport. Un avion ce decolase de pe Otopeni a făcut cale întoarsă după ce piloții au stabilit că nu pot ateriza pe o asemenea vreme. Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci şI panouri publicitare iar două mașini au fost avariate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri