Furtuni și grindină în mai multe zone din țară

Data actualizării: Data publicării:
grindina 2

Rupere de nori şi grindină în județul Gorj! Timp de câteva minute a plouat cu gheaţă în comuna Bumbești, aflată la cinci kilometri de Râmnicu Vâlcea. Imaginile pe care le ne-au fost trimise de Ştefan Marinescu, un telespectator Digi 24. A căzut grindină şi în Piteşti. Mihai Nicoară ne-a povestit că furtuna a durat în jur de o jumătate de oră. Potrivit autorităţilor, precipitaţiile au fost pe arii restrânse şi nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate.

Vremea rea nu s-a oprit aici și s-a mutat în următoarele ore în Transilvania, unde Brașov, Mureș și Caraș Severin s-au aflat sub atenționare de cod galben de fenomene periculoase. Meteorologii au spus că vor cădea cantitați de apă de 20-25 de litri pe metru pătrat și grindină de mici dimensiuni. Codul a fost în vigoare pentru o scurtă perioadă de timp, acesta expirând la ora 16.45. 

De asemenea, până la ora 23.00 este în vigoare în toată țară o avertizare meteo de vremea rea, 

„În intervalul menţionat, în centrul, sudul și estul țării, precum și în toate zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15...20 l/mp, iar îndeosebi în zona Carpaților Meridonali și de Curbură, izolat 40...50 l/mp”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie. 

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi contacta şi telefonic, sau puteţi trimite fotografii şi filmări pe Whatsapp, la numărul 0771.100.304. Este important să precizaţi numele dumneavoastră şi locul de unde transmiteţi imaginile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri