Meteo. Canicula revine la sfârșitul verii

Data publicării:
copii in parc vara caldura barca cismigiu
Va fi caniculă în aproape toată țara, potrivit prognozei meteo. FOTO: Mediafax

De joi, vremea va intra într-un proces de încălzire în toare regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 21 de grade în estul Transilvaniei şi 31 de grade Celsius în vestul Olteniei. Peste noapte însă, vor fi din nou până la 2..3 grade în depresiuni. În cursul zilei, în nordul, centrul şi estul ţării ar putea să mai apară şi câţiva stropi de ploaie.

Ne apropiem de sfârşitul verii, dar meteorologii anunţă din nou caniculă.

Temperaturi de 35..36 de grade Celsius se vor atinge în weekend în sud-vestul ţării. În rest valorile termice vor fi mai plăcute, dar vor creşte treptat peste tot, atât ziua, cât şi noaptea. Ploile vor absenta din cea mai mare parte a ţării dar averse slabe mai pot apărea doar izolat prin regiunile nordice şi la munte.

În Bucureşti, cerul se însenina treptat, iar temperaturile vor creşte constant. De la 10 grade Celsius în zori, mercurul va urca în termometre până la 28 de grade după-amiază. Presiunea aerului va ajunge şi ea la valori apropiate de cele confortabile.

În Bucureşti cerul va rămâne senin cel puţin până la sfârşitul săptămânii.

Prin urmare, soarele va căpăta tot mai multă putere şi va încălzi atmosfera oraşului, astfel că la final de weekend, temperaturile se vor apropia de pragul caniculei. Nopţile vor fi răcoroase până duminică, atunci când minimele nu vor mai coborî sub 18 grade în centru Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri