Meteo. Cum va fi vremea în weekend

Data actualizării: Data publicării:
Vremea meteo nori furtuna ploaie GettyImages-56260646-2

Vineri soarele va rămâne scump la vedere în depresiuni şi în regiunile din afara arcului carpatic. În rest, vreme frumoasă şi temperaturi tot mai ridicate de la oră la alta. Maximele zilei de vineri vor depăşi 14 grade Celsius în Dealurile de Vest, dar vor rămâne în jur de 4 grade în depresiuni, în nordul şi nord-estul extrem unde este posibil să plouă slab.

În Bucureşti, vineri va fi o zi destul de mohorâtă, dar cu temperaturi plăcute. Practic de la minime de îngheţ în zori, se vor atinge în jur de 9 grade în orele amiezii. În plus, presiunea aerului va staţiona la valori confortabile.

Vremea va continua să fie ca de pirmăvară în zona de munte. Soarele va fi umbrit doar de câţiva nori, aşa că temperaturile vor creşte în voie şi vor depăşi cu mult valorile normale. 11 grade vor fi la Cota 1500m din Sinaia şi 12 la Păltiniş.

Weekendul aduce fenomene de iarnă, cel puţin la munte. De sâmbătă seara, la altitudini mari vor apărea ninsorile, iar vântul va sufla cu putere. Ploile vor prefera la început regiunile vestice şi sudice, apoi, pe parcursul zilei de duminică se vor muta în jumătatea de nord a ţării. Local, acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare pe timpul nopţii.

Până luni, temperaturile vor reuşi să mai treacă de 10 grade în sud-vest, dar la început de săptămână, vremea se va răci peste tot. În nord, centru şi est, vor mai fi ninsori slabe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri