METEO. Temperaturi de 30 de grade în sud-estul Munteniei

Data publicării:
Vremea meteo soare cu nori decembrie cald agerpres 8127286-2

Pe parcursul zilei, vremea se va încălzi, iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 30 de grade în sud-estul Munteniei. Norii vor fi mai numeroşi în regiunile nordice, la deal şi la munte, zone unde din loc în loc vor apărea şi averse cu tunete, fulgere şi scurte intensificări ale vântului. Vor fi condiţii de grindină şi izolat se vor acumula cantităţi importante de apă. În restul teritoriului, va predomina o vreme frumoasă.

Cei aflaţi în Capitală se vor bucura de o atmosferă plăcută în prima parte a zilei, apoi norii se vor înmulţi şi vor putea aduce averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla cel mult moderat, iar maxima termică va atinge 29 de grade Celsius.

Vremea va fi capricioasă la munte. Local, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Valorile termice vor fi asemănătoare cu cele din intervalul precedent şi se vor situa între 11 grade pe Ceahlău şi 18 grade la Predeal şi la Stâna de Vale.

La malul mării va fi soare, dar după orele amiezii vor apărea nori din care este posibil să cadă ploi scurte de vară. Trecător briza se va face remarcată, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 24 de grade. În apa mării vor fi cel mult 20 de grade Celsius.

În intervalul următor, atmosfera va fi instabilă, iar temperaturile mai mici decât în mod obişnuit la această dată. În primele zile ale săptămânii viitoare maximele nu vor mai trece de 25 de grade în nicio regiune. Vor fi intervale cu averse intense, mâine mai ales în sud-vestul, vestul, centrul şi nordul ţării, iar luni şi marţi în majoritatea regiunilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri