METEO. Vreme neobișnuit de caldă

Data actualizării: Data publicării:
soare cer stralucire raze - captura net - 21 iulie 2015

Temperaturile au depăşit 20 de grade încă din a doua zi a săptămânii, însă numai la deal. Pentru astăzi veştile sunt şi mai bune. 

Vremea va continua să fie deosebit de frumoasă şi în orele următoare. Temperaturile vor creşte peste cele potrivite la sfârşit de martie şi vor avea valori de la 14, la 24 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar norii se vor aduna abia după lăsarea nopţii în nord şi nord-est unde, pe suprafeţe restrânse, ar putea să plouă slab.

La mijlocul săptămânii vremea se va schimba puţin, dar aversele nu vor crea mari probleme. Câţiva stropi vor apărea la început în special în Moldova, apoi va ploua şi vor fi tunete şi fulgere în regiunile sudice. La munte, la peste 1800m, vor fi ninsori slabe sau lapoviţă. Vineri ploile dispar, dar vremea va rămâne rece, cu maxime ce vor ajunge la 18 grade doar prin regiunile vestice. Sâmbătă se vor depăşi din nou 20 de grade Celsius.

În Bucureşti, astăzi va fi foarte cald, iar maximele se vor situa peste 20 de grade la umbră. Vântul va adia uşor, iar presiunea aerului va scădea. După un început de săptămână deosebit de frumos şi de cald în Capitală, ploile vor ajunge şi aici. Joi după-amiază vor fi averse şi descărcări electrice, în condiţiile în care termometrele vor mai indica până la 19 grade. Vineri va apărea din nou soarele, însă va fi destul de frig, iar la început de weekend atmosfera va deveni foarte plăcută din toate punctele de vedere.

La munte se anunţă atmosferă perfectă pentru plimbare. Soarele va străluci în toate masivele, iar mercurul va urca în termometre peste 10 grade în majoritatea staţiunilor. Vântul va rămâne activ în special la altitudini mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri