Pădurea, groapa de gunoi a orașului

Data publicării:
gunoaie padure

O pădure de lângă Craiova a ajuns o groapă de gunoi. Pe zeci de metri pătraţi se pot vedea de la resturi menajere până la animale moarte. Reprezentanţii Gărzii de Mediu nu au dat, până acum, amenzi, dar promit că, de săptămâna viitoare, vor lua măsuri împreună cu primăria comunei din apropiere.

Pădurea de la marginea comunei Bucovăț din Dolj seamănă cu o adevărată groapă de gunoi. Pe o porţiune de câteva zeci de metri, sunt aruncate resturi menajere, moloz, chiar şi animale moarte. Peisajul este aproape de nedescris, iar mirosul insuportabil.

Localnicii spun că au văzut deseori oameni din afara comunei lor care aruncau gunoiul din maşini.

„Mi se pare urât că vine din oraş cu maşinile şi le aruncă acolo. Aţi văzut oameni care fac asta? Am văzut cu maşinile,care aruncă gunoaiele acolo”, a spus o locuitoare a comunei Bucovăț.

„Tot felul de gunoaie, mortăciuni, toţi care vin, bagă în sac şi aruncă jos”, a adăugat un alt localnic. 

„Noi de la comună de aici nu aruncăm, avem tomberoane, nu au toţi, dar au, dar majoritatea vin din oraş cu maşina, opresc acolo”, a mai povestit un localnic. 

Pădurea transformată în groapă de gunoi este privată, proprietarul este însă plecat în Germania. Nu are nici contract pentru paza pădurii.

„De vreo patru luni, a refuzat plata serviciilor, motiv pentru că s-a reziliat contractul urmând ca să îl acţioneze în instanţă direcţia pentru recuperarea sumelor restante”, a explicat reprezentantul Ocolului Silvic Craiova, Gheorghe Nanu.

Garda de Mediu a aflat recent de situaţie şi promite că în cel mai scurt timp va avea discuţii cu primăria pentru curăţirea zonei. Dacă nu, va aplica amenzi.

„O vină la care concură, ca la olimpiadă, toată lumea. Trebuie să elimine cauzele care conduc la asemenea aspecte, mi-au promis că într-un timp rezonabil aici se va face curăţenie”, a spus directorul Gărzii de Mediu din Dolj, Gheorghe Călinoiu.

„Am început demersurile pentru a identifica proprietarul pădurii. În ceea ce priveşte gunoiul, primăria se va ocupa de ridicarea acestui gunoi de acolo, avem o probelmă pentru că cetăţenii, chiar şi din afara localităţii Bucovăţ, în trecere sau intenţionat, vin şi depozitează fără autorizaţie”, a adăugat primarul comunei Bucovăț, Marius Tuță.

În comună, doar 20 la sută dintre localnici au contracte cu firma de salubrizare. Amenzile pentru cei care sunt prinşi că aruncă gunoiul în pădure pleacă de la 200 şi ajung la 10.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri