Protest față de tăierile ilegale de pădure

Data publicării:
padure

Protest inedit al ecologiştilor de la Greenpeace pe lacul Vidraru, în judeţul Argeş. Zece ecologişti români şi străini au întins un banner uriaş pe luciul apei ca să atragă atenţia asupra defrişărilor ilegale din zonă. Ecologiştii sunt în zonă de mai bine de două săptămâni şi susţin că în ultimii ani, în România, sute de mii de copaci au fost puşi ilegal la pământ.

Bannerul de 15 metri a fost plimbat cu o barcă pe lacul Vidraru. Ecologiştii vor să vadă câţi copaci au fost puşi ilegal la pământ.

„E îngrozitor să vezi ce se întâmplă în pădurile din România, fiind practic ultimele păduri virgine din Europa”, spune o ecologistă.

„Nu am văzut niciodată păduri ca acestea în Europa, aşa întinderi mari de pădure. Nu doar o suprafaţă mare, ci şi de calitate. Copaci mari, cantitate mare de lemn, care susţin o mare biodiversitate”, adaugă un membru Greenpeace.

Ecologiştii aşteaptă acum intervenţia autorităţilor.

În toată zona asta, cu mai bine de zece ani în urmă era compact pădure virgină, dar în ultimii zece ani am luat parte fără să știm, fără să vrem, la distrugerea acestui patrimoniu extraordinar”, spune un ecologist.

Tabăra ecologiştilor de la Vidraru, dar şi protestele, vor continua până la sfârşitul lunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri