Vreme extremă în Europa din cauza ciclonului Olaf. Când se schimbă vremea în România

Data actualizării: Data publicării:
ninge strada ninsoare zapada - GettyImages - 19 oct 15
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Vreme extremă în Europa de la un capăt la altul, şi nici noi nu suntem scutiţi de necazuri. O furtună cu aer polar atinge de vineri încolo ţara noastră.

Deocamdată aduce cod galben de viscol în Suedia şi Norvegia şi valuri periculoase la ţărmurile Olandei şi Germaniei. Ciclonul botezat Olaf de meterologi înseamnă temperaturi scăzute în România, motiv pentru care ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare nu doar la munte ci şi prin nord, centru şi vest.

Deocamdată, furtuna devastatoare din Marea Mediterană aduce la noi doar mulţi nori.

Vremea va continua să fie plăcută ca aspect în nordul, nord-vestul şi centrul ţării. În schimb, va ploua slab în regiunile sudice şi va ninge la peste 1800m altitudine în Carpaţii Merdionali. Temperaturile minime vor avea valori pozitive şi vor fi cuprinse între zero şi 9 grade, cu cele mai ridicate temperaturi pe litoral.

De vineri, soarele va dispărea din peisaj aproape peste tot. Ploile vor deveni mai insistente în jumătatea de sud a ţării unde sâmbătă noaptea din loc în loc se vor acumula cantităţi mai importante de apă. Tot atunci, vor apărea ninsori şi lapoviţă atât în zonele montane, cât şi prin nord, centru şi vest, în special la deal. Luni, precipitaţiile vor continua dincolo de munţi şi va fi frig peste tot. Cu toate că prin sud şi est norii se vor mai rări, termometrele vor indica cel mult 8 grade, iar vântul va fi alert.

Încet, dar sigur, la munte se instalează peisajul de iarnă. La început de weekend, vor fi doar lapoviţă şi fulguieli pe creste, dar de sâmbătă seara, ninsorile vor începe să coboare şi la altitudini mai mici. Acestea vor continua şi la începutul săptămânii viitoare, iar vântul va avea intensificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri