Vremea în primele trei luni din 2017

Data publicării:
vreme rea viscol getty
FOTO: Guliver/ Getty Images

Primul trimestru din anul viitor va avea, în general, temperaturi apropiate de cele normale, spun meteorologii. În februarie, e posibil ca vremea să fie mai rece decât în mod normal, iar în martie vremea va fi capricioasă.

IANUARIE

Prin definiţie, ianuarie este cea mai rece lună din an, iar statistic vorbind, se pot produce în medie 2..3 viscole. În 2017 se anunţă temperaturi apropiate de cele normale, în mare parte din ţară, cu maxime în general între minus 3 şi plus 5 grade. Nopţile geroase vor fi frecvente cel puţin în depresiuni, iar ninsorile vor apărea în special în jumătatea de vest a ţării.

FEBRUARIE

Ultima lună a iernii va aduce precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Acestea vor prefera zonele din interiorul arcului carpatic. Tot acolo şi temperaturile vor fi în general mai scăzute faţă de cele potrivite acestei luni. Nu este exclus însă, ca şi în sud şi în est să apară unu sau două episoade de viscol.

MARTIE

Tipic pentru lunile din anotimpurile de tranziţie, martie va aduce o vreme capricioasă în mare parte din ţară. Meteorologii anunţă că precipitaţiile vor fi mai multe decât în mod normal în aproape toate regiunile. În plus, trebuie să ne aşteptăm la treceri bruşte de la vreme frumoasă la ninsori viscolite şi de la zile cu peste 15 grade Celsius, la nopţi friguroase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri