Primul tren ultrarapid din lume va străbate Europa. Nouă potențiale rute

Data actualizării: Data publicării:
tren hyperloop calator

Primul tren ultrarapid din lume va străbate Europa, dar va ocoli România. Promite însă să ne ducă de la Amsterdam la Paris în doar jumătate de oră.

Trenurile supersonice Hyperloop One ar trebui să lege oraşe aflate la mii de kilometri distanţă în câteva zeci de minute. Compania care va produce trenurile ultrarapide a anunţat nouă potenţiale rute prin Europa, care ar putea lega Spania cu Marea Britanie, cu Polonia sau Germania. Poate chiar şi cu Maroc.

Pe lista rutelor propuse de compania americană se află Corsica-Sardinia (451 km), Estonia-Finlanda (90 km), Germania (1.991 km), Polonia (415 km), Spania-Maroc (629 km), Olanda (428 km), Marea Britanie – legătură nord-sud (666 km), Marea Britanie – arc nordic (545 km), Marea Britanie – Scoția – Țara Galilor (1.060 km).

Trenurile Hyperloop vor circula printr-un tub la presiune scăzută, folosindu-se de levitarea magnetică, şi ar urma să transporte până la 40 de pasageri, la viteze de peste 1000 de kilometri pe oră. Sute de ingineri vor construi primele tuburi pentru testarea aparatului şi sistemelor de levitaţie, de propulsie şi de viteză.

Până în 2021 am putea avea prima linie hyperloop între Amsterdam şi Paris.

O echipă de la Universitatea Tehnică din Delft, Olanda, a câștigat competiția de anul acesta organizată de SpaceX pentru a dezvolta acestă tehnologie de transport ultrarapid. Echipa olandeză deja a pus la punct un centru de testare

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Citiți și: Un român lucrează la trenul viitorului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri