Campion mort la 15 ani. Cum s-au petrecut lucrurile

Data actualizării: Data publicării:
cosmin aluchenesei crop - monitorul de botosani

Un tânăr luptător din Botoşani, care a suferit, la antrenamentul lotului naţional, o accidentare ce părea banală, a murit luni dimineaţă la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator, relatează Monitorul de Botoșani. Băiatul era campion naţional la lupte greco-romane  şi era în cantonament la Bacău. A ajuns la spital, cu dureri de şold, iar medicii au considerat că nu trebuie internat. Pentru că se simţea tot mai rău, adolescentul s-a întors acasă la Botoşani, iar părinţii l-au dus şi aici la spital. A murit aproape 24 de ore de la internare, iar poliţiştii încearcă acum să facă lumină în acest caz.

cosmin aluchenesei
Foto: Monitorul de Botoșani

Cosmin Aluchenesei era unul dintre cei mai promiţători tineri luptători de la Liceul cu Program Sportiv din Botoşani.  Era campion naţional la lupte greco-romane, la juniori, dar de anul acesta era cadet, fiind inclus în lotul naţional.

El a suferit joi seară, la antrenamentul lotului naţional, o accidentare la șold, care părea banală. Băiatul se antrena la Bacău. A fost văzut de medicii din Bacău, care i-ar fi spus că este o accidentare uşoară și i-au administrat niște calmante. I s-a spus că nu este nimic grav, dar a fost sfătuit să facă o pauză de efort.

Băiatul a ajuns ulterior la Urgenţe Pediatrie Botoşani, pentru că se simţea din ce în ce mai rău. A fost internat la Pediatrie, iar luni dimineaţă a intrat în stop cardio-respirator. Medicii nu l-au putut salva.

Poliţia a demarat o anchetă pentru ucidere din culpă.

Cum s-au petrecut lucrurile

Andrei Amos, director-adjunct la Clubul Sportiv Botoșani, unde era legitimat tânărul, a relatat la Digi24 cum s-au petrecut lucrurile.

Joi seara, în timpul antrenamentului, în urma unui procedeu efectuat la saltea, băiatul a suferit o accidentare. Pentru că organismul era încălzit, durerea resimțită nu a fost așa de mare, așa că sportivul a efectuat antrenamentul și apoi s-a dus în camera unde era cazat. Vineri dimineața, când a plecat la antrenament, a simțit durerea mai intens, așa că nu a mai efectuat antrenamentul, iar în jurul prânzului a fost dus la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, unde i s-a recomandat un repaus de 5-7 zile și i s-a prescris gheață, un unguent și calmante. S-a întors la cămin, durerea a persistat, iar seara a mers la un alt spital din Bacău, cel de Pediatrie, unde i s-a făcut o radiografie și i s-a spus că nu are nimic, e doar o întindere și i s-a recomandat, la fel, repaus. Spre ora 9-10 seara, băiatul a sunat la părinți și le-a spus că el vine la Botoșani. Avea microbuz spre Botoșani la 23.30, s-a suit în el, iar părinții l-au așteptat în localitatea Flămânzi, ei fiind din comuna Călărași. L-au preluat din Flămânzi și au ajuns acasă la Călărași sâmbătă, în jurul orei 1-2 noaptea. Starea lui s-a înrăutățit și sâmbătă după-amiază, pe la 17:00, părinții l-au dus la Spitalul de Copii din Botoșani. Aici i s-a făcut radiografie, ecografie abdominală, dar nu s-a observat nimic, ci doar o entorsă la șold, în urma antrenamentului. A rămas internat aici până luni dimineața, când pe la ora 4:00, băiatul și-a sunat mama, i-a spus că îi e foarte rău și că vomită, apoi convorbirea s-a întrerupt. La 5:30 i s-a declarat decesul. 

Contactată de Digi24, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Bacău, Mirela Romaneț, a precizat că a fost deschisă o investigație internă, au fost chemați medicii care l-au consultat pe băiat, dar deocamdată totul este în curs, iar din partea aparținătorilor sau autorităților nu a fost făcută nicio sesizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri