Campionii mondiali care se antrenează într-un garaj

Data actualizării: Data publicării:
aerobica

Sunt campioni mondiali şi europeni la gimnastica aerobică. Sunt tineri cu care România se mândreşte, dar care nu au parte de condiţii pe măsură. Lotul naţional se pregăteşte într-o sală improvizată dintr-un fost garaj din curtea clubului Farul Constanţa, care este foarte departe de cerinţele de nivel internaţional.

Zi de zi, cei 12 tineri de la secţia de gimnastică aerobică merg în garajul unde clubul Farul repara maşinile care-i duceau pe sportivi la competiţii. Acum este locul lor de antrenament. Bianca Gorgovan a reuşit să obţină peste 50 de medalii la cei doar 21 de ani.

Ne-ar ajuta să avem o sală de antrenament mai mare. Dacă nu repeţi mult e degeaba şi de multe ori ne aşteptăm rândul şi performanţa ar putea fi îmbunătăţită dacă am avea mai mult spaţiu”, spune Bianca Gorgovan, sportivă.

Se întâmplă în antrenamente să mai avem puţină teamă că poate ieşim din spaţiu, de pe covor, să nu ne accidentăm, dar ne chinuim şi facem în aşa fel încât să le ducem până la capăt”, spune Lucian Săvulescu, sportiv.

În ultimii 20 ani, România a cucerit la seniori aproape 140 de medalii, din care 57 de aur la mondiale şi la europene.

Sportivii sunt atenţionaţi mereu de antrenori, ca să nu rişte o accidentare, pentru că elementele importante la execută la doar câţiva centimetri de tavanul sălii.

E foarte greu în concursurile mondiale, când avem sportivi care se antreneză în nişte condiţii deosebite, cu săli imense, cu tot felul de echipamente, cu trei-patru podiumuri”, spune Cristiana Spânu, antrenorul lotului de gimnastică aerobică.

De multe ori, sportivii trebuie să aibă grijă atunci când îşi fac exerciţiile, pentru că suprafaţa pe care se antrenează este mai mică decât cea omologată de federaţia internaţională, de 10metri pe 10metri”, relatează Paul Greavu, reporter Digi24.

Sportivii vor doar un spaţiu în care să se antreneze şi mai multă recunoaştere pentru performanţele lor. Până atunci, se pregătesc pentru mondialale din 2018 din Portugalia în mica sală în care au crescut.

„Când ne vedem tricolorul deasupra altor steaguri ca Rusia, China şi alte mari forţe ale lumii, suntem mândri de asta!”, spune Bianca Gorgovan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri