Cursă cu peripeţii în campionatul european Formula Predator's

Data publicării:
formula predators

La 75 de kilometri de Capitală, la Adâncata, în judeţul Ialomiţa, are loc în acest weekend una dintre etapele campionatului european de curse auto Formula Predator's.

Prima zi nu a fost lipsită de peripeţii. În timpul celei de-a noua ture de circuit, unul dintre monoposturi a luat foc.

Din fericire, pilotul, în vârstă de 15 ani, nu a fost rănit. Nu a mai putut continua însă cursa.

Alţi trei piloţi au ieşit şi ei în decor. În cele din urmă, câştigător a fost spaniolul Ivan Perez. Puştiul de 14 ani povesteşte că a avut mari emoţii.

Când au trecut prin faţa mea, m-am gândit: Asta a fost tot. Nu pot ieşi de aici. Dar am ieşit pe iarbă şi apoi am reintrat pe pistă şi am câştigat. Este incredibil”, spune tânărul.

Andrei Tomescu, campion naţional la carting, a terminat pe locul 6.

Maşina este mult mai puternică decât un cart. Are un motor de 600 de centimetri cubi, 105 cai putere. Este mai greu de controlat decât un cart. (Ajungi la) 220-230 de kilometri pe oră”, spune Andrei.

Trebuie să ai bani ca să poţi să te antrenezi să demonstrezi că ai un talent. 35.000 de euro este costul pentru Formula Predator's. Un alt lucru pe care trebuie să îi ai este pasiunea, pentru că la curse nu se doarme noaptea, se repară maşini”, spune Andrea Fogliazza, instructor.

Bianca Anton are doar 18 ani le-a luat faţa adversarilor săi, unii dintre ei mult mai în vârstă. Tânăra a terminat pe primul loc competiţia de turisme.

Am început cu cartingul, eu şi fratetele meu, de la 7 ani. De la 13 ani m-am urcat pe astfel de maşini. Am avut de-a lungul curselor tot felul de peripeţii, mi-a mai cedat cutia de viteze, planetara”, spune Bianca.

Această etapă din Campionatul de monoposturi Formula Predator's şi turisme e organizată în parteneriat cu Pro FM şi Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri