Doi români vor parcurge 140 de kilometri în 47 de ore

Data publicării:
sportivi captura 1

140 de kilometri, parcurşi în alergare în cel mult 47 de ore, la o altitudine de aproape 1000 de metri. Asta înseamnă concursul Orobie Ultra Trail, în care doar concurenţii care termină în mai puţin de 26 de ore apar în clasamentul competiţiei. Jozsef Deme şi Istvan Szokolszky s-au înscris în istovitoarea cursă. Cei doi orădeni au început antrenamentele de şase luni.

Sportivii români au planuri mari pentru maraton.

Asta este o zonă cât de cât asemănătoare cu condiţiile de alergare montană.Aşa de lungă nu am mai participat, deci asta va fi prima. Am mai participat anul trecut la un concurs de 85 de kilometri. Până acum am reuşit să mă clasez în primii 20 la fiecare competiţie”, a spus Jozsef Deme. 

De obicei, alergăm în jur de 20-25 de kilometri zilnic. Încercăm să facem diferenţa cat mai mare de nivel, fiindcă aceasta ne pregăteşte pentru cursa din Italia. Trebuie sa fii cumva un inginer al propriului corp, adică trebuie să ştii când să te opreşti, când te alimentezi, când te hidratezi, unde sunt punctele cheie ale cursei, ce temperatură este afară. Eu am planuri măreţe, să vin în primii 10, pe general”, a adăugat Istvan Szokolszky.

Maratonul Orobie Ultra Trail va începe pe 29 iulie, la amiază şi va putea fi urmărit în direct pe pagina de internet a competiţiei. 800 de atleţi din toată Europa se aliniază la start în fiecare an.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri