VIDEO | Formula 1. Fernando Alonso, „fericit și recunoscător” că a scăpat nevătămat după accidentul de la Melbourne

Data publicării:
alonso accident 1

Monopostul McLaren pilotat de Alonso a intrat în acroșaj cu cel al mexicanului Esteban Gutierrez, de la echipa Haas, bolidul spaniolului fiind distrus în totalitate după ce s-a rostogolit de mai multe ori și s-a izbit apoi cu violență de barierele de protecție de pe marginea pistei.

„Sunt în viață datorită securității din Formula 1, a echipei, a Federației Internaționale de Automobilism și regulilor foarte stricte în materie de securitate”, a declarat Alonso.

„A fost un accident înfricoșător. Am fost conștient de ceea ce se întâmplă, însă nu am putut face nimic. În acest caz trebuie să te bazezi pe șansă și pe mașină. Eu am fost norocos, iar acum sunt fericit și recunoscător. Am pierdut mașina din cauza daunelor suferite, însă sunt bucuros că pot sta de vorbă cu dumneavoastră”, le-a mai spus pilotul iberic ziariștilor prezenți la cursa australiană.

Fernando Alonso a precizat că îi este greu să stabilească cine este vinovat pentru acest accident. „Sincer, nu cred că Gutierrez este vinovat. E greu de judecat. Eu am încercat să-l depășesc cât mai rapid posibil și mă aflam chiar în spatele eleronului său. A fost un concurs de împrejurări”, a mai spus pilotul echipei McLaren.

Marele Premiu al Australiei la Formula 1 s-a încheiat cu victoria germanului Nico Rosberg, urmat de coechipierul său de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre.

Citiți și:

VIDEO. Fernando Alonso a scăpat nevătămat după un accident violent la Melbourne

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri