EURO 2016 | Franța - România 2-1. Gol primit de tricolori cu trei minute înainte de fluierul final

Data publicării:
meci gol

Foto: Gulliver/GettyImages 

Minutul 87 - Gol Franța. Șut de la mare distanță, Tătărușanu nu mai poate face nimic. Payet înscrie un gol senzațional, direct în vinclul porții și francezii revin la conducere.

Minutul 84 - Dragoș Grigore a ratat reluarea de cap din mijlocul careului, la capătul unei centrări trimise de Torje, din lovitură liberă. Arbitrul a semnalizat și ofsaid la fundașul central român.

Minutul 82 - Ultima schimbare la România: iese Adrian Popa și intră Gabriel Torje.

Minutul 81 - Tătărușanu prinde un șut trimis pe jos de Martial, de la circa 20 de metri, pe care atacantul lui Manchester United l-a încercat în urma unui un-doi reușit cu Giroud.

Minutul 80 - Șut de la mare distanță trimis de Ovidiu Hoban, dar alături de poarta lui Lloris.

Minutul  78 - Adi Popa primește un cartonaș galben pentru un fault la mijlocul terenului. Francezii ar fi scăpat pe contraatac.

Minutul 72 - A doua schimbare la România: iese Nicușor Stanciu și intră Alexandru Chipciu.

Minutul 69 - Cartonaș galben pentru Olivier Giroud, după o lovitură puternică de cot aplicată în săritură lui Pintilii. Mijlocașul român nu mai poate continua și staff-ul medical face semn că trebuie schimbat.

Minutul 66 - Schimbare la Franța: iese Antoine Griezmann și intră Kingsley Coman.

Minutul 63 - Penalty pentru România. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL ROMÂNIA!!!!!!!!!!!! Bogdan Stancu marchează și scorul este 1-1.


Minutul 61 - Schimbare la România: iese Florin Andone și intră Denis Alibec.

Minutul 57 - Franța marchează. Din păcate România este condusă cu 1-0. Giroud deschide scorul pentru "Les Bleus" cu o lovitură de cap din centrarea lui Payet. 


Minutul 52 - Atac periculos al Franței. Giroud, care a profitat de un pas greșit făcut de Chiricheș, a reușit să șuteze, dar a trimis pe direcția portarului Tătărușanu, care a prins cu siguranță.

Minutul 47 - Ocazie de gol, Bogdan Stancu. Preia pe piept, dar trage pe lângă poartă.

Minutul 46 - A început repriza a doua.

Minutul 45 - Se încheie prima repriză. Scor 0-0.

Minutul 45 - Răzvan Raț primește cartonaș galben. Doi din cei patru fundași români au primit avertisment și mai este o repriză.

Minutul 44 - Lovitură liberă de la 30 de metri lateral stânga, pentru Franța. Scăpăm cu bine după o minge bâlbâită de francezi.

Minutul 35 - Ocazie pentru Franța. Mingea trece foarte aproape de poartă după un șut din alergare. Săpunaru deviază ușor în corner, dar arbitrul nu vede.

Minutul 32 - Cartonaș galben Chiricheș. De acum, fundașul central trebuie să fie foarte atent. Iordănescu a scos la încălzire trei jucători. Jucătorul român a încasat primul cartonaș galben al turneului final european.

Minutul 25 - Dragoș Grigore intervine foarte bine prin alunecare și respinge în corner o minge care putea deveni foarte periculoasă, dacă ajungea la Giroud, care a fost căutat foarte bine între cei doi fundași centrali ai noștri.

Minutul 20 - Fază frumoasă a lui Adi Popa pe dreapta, dar mijlocașul nostru dreapta nu a reușit să continue la fel de bine, după un dribling superb reușit în fața fundașului stânga francez și a căzut după un contact ușor, la care nu se impunea acordarea unui fault. 

Minutul 14 - Ocazie mare de gol pentru Franța. Mingea a lovit bara porții apărată de Tătărușanu. Sagna a profitat de o indecizie a lui Bogdan Stancu la o minge trimisă pe jos, a primit pe dreapta și a centrat în mijlocul careului. Griezmann a ratat șutul, păcălit de o încercare de a interveni a lui Grigore, dar Chiricheș a deviat spre propria poartă. Griezmann a fost atent și a trimis cu capul, dar mingea a întâlnit bara stângă a porții lui Tătărușanu. Balonul a revenit în teren, apoi a fost îndepărtat de apărătorii români.

Minutul 8 - Început foarte bun pentru naționala lui Anghel Iordănescu. În afara fazei șterse din primul minut, francezii nu s-au apropiat de careul lui Tătărușanu. În schimb, România se prezintă foarte bine și a petrecut chiar momente bune în jumătatea adversă de teren.

Minutul 4 - Ocazie uriașă de gol pentru România în urma unui corner. Stanciu a centrat din cornerul de pe stânga, iar mingea a ajuns la colțul lung, de unde Stancu - nemarcat - a trimis cu latul, direct în portarul Lloris. 

ACTUALIZARE 22:00. Meciul de deschidere a EURO 2016 a început. România are onoarea de a întâlni țara organizatoare, Franța. În tribune sunt aproximativ 20.000 de români. HAI ROMÂNIA!



ACTUALIZARE 21:00 - OFICIAL - Echipele de start

Franța: Lloris - Sagna, Koscielny, Rami, Evra - Kante, Pogba, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet;
Selecționer: Didier Deschamps;

România: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț - Hoban, Pintilii - Ad. Popa, N. Stanciu, B. Stancu - Fl. Andone;
Selecționer: Anghel Iordănescu.

Meciul va fi arbitrat la centru de Viktor Kassai, asistat de Gyorgy Ring, Vencel Toth la tusă și arbitri asistenți adiționali Tamas Bognar, Adam Farkas (toți din Ungaria). Arbitru de rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda).  


Aşteptarea a luat sfârşit. La jumătate de an de când a aflat că va deschide în premieră un turneu final, România e pregătită de duelul cu Franţa.

„Mergem pe linia pe care noi ne-am pregătit-o în ultima perioadă, nu dorim să jucăm defensiv, vrem un joc echilibrat, în care să punem probleme francezilor, știind că în defensivă Franța are o sumedenie de puncte nerezolvate”, a spus selecționerul Anghel Iordănescu.

Sigur, e meciul carierei noastre de până acum. Ne dorim foarte mult să începem cu bine acest turneu, ne dorim să avem o atitudine bună și să facem jocuri bune”, a completat Vlad Chiricheș, Napoli/România.

E cea mai mare satisfacție să ajungi la Euro, oricine își dorește să joace la Euro”, a spus Mihai Pintilii, Steaua/România.

România, cea mai bună defensivă din preliminariile europene, se va lupta cu un atac stelar - Deschamps are de ales dintre Griezmann, Giroud, Gignac şi Martial.

Sunt convins că oricare din jucătorii de atac ai Franței pot face diferența. Aici noi suferim, nu avem jucători care să facă diferența individual”, a mai spus Iordănescu.

E un meci important, dar nu mai important ca cele două din grupă. Fiind deschidere, e mult mai special și până acum e meciul carierei în care voi evolua”, a spus Ciprian Tătăruşanu, Fiorentina/România.

Franța nu subestimează România

Francezii au studiat echipa României şi au ajuns la concluzia că vor înfrunta un adversar care va încerca să joace pe cartea contraatacului. Oamenii lui Didier Deschamps sunt convinşi că o victorie le-ar da mai multă încredere pentru meciurile următoare.

„Ştiu că şi obiectivul nostru şi al românilor este să înscriem cât mai repede. Mă aştept la o echipă a României care nu este ultradefensivă. Are o apărare de calitate, dar este capabilă să caute greşelile adversarilor. Are calitatea de a trece rapid de la faza defensivă, la cea ofensivă”, a spus antrenorul Didier Deschamps.

„Este o echipă de nivel înalt, nu trebuie să o subestimăm. O respectăm, dar vrem neapărat să începem competiţia cu o victorie”, a completat Hugo Lloris, Tottenham/Franța.

Franța - România, azi, de la 22:00

Echipa probabilă a României: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Adi Popa, Stanciu, Stancu - Andone

Echipa probabilă a Franţei: Lloris - Sagna, Koscielny, Rami, Evra - Kante, Pogba, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet

Franţa - România se vede gratuit în reţeaua RCS & RDS pe Pro TV, astăzi, de la 22:00 și în format LIVE TEXT pe digi24.ro.

EURO 2016 | Programul complet al meciurilor

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri