EURO 2016 | România, susţinută de mii de suporteri la Paris

Data publicării:
romani

Imnul României a răsunat nu doar pe Stade de France, ci şi în Champ-de-Mars, zona amenajată special pentru fani, acolo unde românii au venit să încurajeze naţionala. Suporterii au urmărit pe un ecran uriaş partida Franţa-România şi au scandat aproape tot timpul.

Dacă în prima repriză suporterii nu au avut parte de niciun gol, a doua a fost plină de momente intense.

„Cei o mie de fani prezenţi la fan zone-ul de la Tour Eiffel au cântat non-stop, au crezut în victoria României. N-au încetat să creadă nici când România era condusă cu 1-0. Din păcate şi fanii au fost nevoiţi să se recunoască învinşi de vuietul enorm al fanilor francezi la finalul partidei după golul marcat de Dmitri Payet”, a relatat Sebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa.

Cei aproape 40.000 de fani francezi adunaţi în zona suporterilor au izbucnit în urale după fluierul final. Dar chiar şi ei au recunoscut că România a fost o adversară redutabilă.

„Magnifică! Nu a fost deloc uşor. Am văzut o echipă a României foarte frumoasă, foarte puternică. Iar suporterii au făcut atmosferă. A fost fantastic! Ne-a plăcut foarte mult atmosfera de aici. Felicitări suporterilor!”, a spus un suporter francez.

Pentru români, mândria de a-şi vedea favoriţii în meciul de deschidere de la Euro 2016 a fost mai presus de gustul amar al înfrângerii.

„Am trăit meciul la intensitate maximă. Eu am venit aici cu nişte colegi englezi. Am fost aproape cinci minute, dar golul lui Payet a fost senzaţional. Am făcut un meci foarte, foarte bun. Nici nu mă aşteptam să egalăm şi apoi să luăm golul ăsta în minutul 85”, a spus un suporter român.

Meciul Franţa-România a putut fi urmărit şi la ambasada ţării noastre de la Paris. Într-un cerc mai restrâns, dar la fel de pasionat de fotbal, românii au trăit emoţii puternice la fiecare fază importantă a partidei.

„O uşoară dezamăgire după ce Franţa a deschis scorul, apoi o explozie generală de bucurie în rândul celor 200 de români prezenţi aici, iar apoi la acea bijuterie a lui Payet în urma căreia Franţa a reuşit să se detaşeze sentimentul a fost unul de tristeţe generală, motiv pentru care imediat după încheierea meciului cei prezenţi aici au plecat liniştiţi către casele lor”, a relatat Viorel Grigoroiu, trimis special DigiSport în Franţa.

Următorul meci al României va fi tot la Paris cu naţionala Elveţiei, pe 15 iunie, apoi cu selecționata Albaniei, pe 19 iunie.

EURO 2016 | PROGRAM, REZULTATE, CLASAMENT

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri