Badea ar da stadionul Dinamo, dar să îl ia înapoi după modernizare. Reacția MAI

Data actualizării: Data publicării:
badea

Propunerea reprezentanților grupării ACS FC Dinamo București în privința reabilitării stadionului Dinamo este de „neacceptat”, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat remis Agerpres.

„În continuarea demersurilor pentru predarea documentației către Compania Națională de Investiții în vederea realizării noului stadion Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo București al MAI a primit la, sfârșitul săptămânii trecute, un răspuns la propunerea de act adițional transmisă la data de 25 aprilie 2017 către ACS FC Dinamo București. Propunerea ACS FC Dinamo București nu poate fi acceptată deoarece prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat”, precizează comunicatul.

ACS FC Dinamo București, aparținând fostului finanțator al grupării de fotbal, Nicolae Badea, entitate distinctă de societatea care deține echipa de fotbal Dinamo București (FC Dinamo 1948 SA), a impus un termen de 15 zile ca după realizarea noului stadion de către stat, societatea privată să-și reia dreptul de utilizare pe acesta și tot pe o durată nedeterminată. „Această soluție propusă de ACS FC Dinamo București presupune o grevare viitoare de sarcini asupra imobilului, ceea ce contravine legii (Anexa 3 a Ordonanței 25/2001)”, potrivit MAI.

„Cu alte cuvinte, ACS FC Dinamo București nu acceptă să excludă din obiectul asocierii bunurile imobile ce vor face obiectul investiției Companiei Naționale de Investiții, cunoscând că statul nu va putea investi în bunuri care nu-i aparțin în integralitate și acceptând astfel nerealizarea investiției pentru noul stadion”, afirmă ministerul.

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a subliniat în data 10 mai 2017 că singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București.

Ministrul invită public reprezentanții legali ai ACS FC Dinamo București să-și reconsidere punctul de vedere, să reanalizeze propunerea înaintată și să accepte excluderea din asociere a bunurilor care ar urma să facă obiectul investițiilor, așa cum au fost ele menționate în propunerea de act adițional înaintată la data de 25 aprilie 2017. MAI așteaptă un răspuns până vineri 26 mai 2017.

Potrivit ministrului afacerilor interne, CS Dinamo este înscris la masa credală în procesul de insolvență al ACSFC Dinamo cu creanțe în valoare de 4,3 milioane de lei. „CS Dinamo este înscris la masa credală cu o sumă de aproximativ 4,3 milioane de lei, creanță chirografară reprezentând 8,3% din totalul creanțelor ACSFC Dinamo. Suma reprezintă datoriile neachitate ale asociației față de CS Dinamo ca urmare a neplății utilităților în perioada 2002-2010 și a penalităților”, a spus Carmen Dan.

La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.

Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții „Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central”.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri