TAS a decis: Viitorul rămâne campioana României

Data actualizării: Data publicării:
viitorul campioana

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a decis astăzi în cazul Viitorul – FCSB. A fost menținută decizia LPF: Viitorul rămâne campioana României. Verdictul vine cu o zi înainte de tragerea la sorţi pentru preliminariile UEFA Champions League.

 

ACTUALIZARE: A venit decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv: Viitorul rămâne campioana României. TAS menține astfel decizia luată de Liga Profesionistă de Fotbal.

 

Tribunalul a încheiat ieri dezbaterile, dar a amânat decizia pentru astăzi.

Este pentru prima dată când TAS, instituție înființată în urmă cu 33 de ani, trebuie să decidă campioana unei țări.

Potrivit avocaților părțile implicate, decizia TAS ar trebui să vină în jurul prânzului. Cele două cluburi, Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal vor fi anunțate prin e-mail.

Motivarea deciziei este așteptată săptămâna viitoare.

FC Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte, 44, în fruntea play-off-ului Ligii I. Conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, Viitorul este noua campioană a României.

Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

FCSB s-a adresat TAS pentru soluţionarea acestei speţe.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri