FINALA CUPEI ROMÂNIEI. CFR Cluj, câștigătoare după loviturile de departajare

Data publicării:
160518 cupa din cfrcj 55 INQ Octav Ganea

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. CFR Cluj a câștigat pentru a patra oară Cupa României, după ce a câștigat la loviturile de departajare finala de marți. După 2-2 la finalul a 90 și 120 de minute, Rotariu a fost singurul care a ratat la penalty-uri, iar vișiniii au reușit să cucerească trofeul, relatează digisport.ro.

CFR mai câștigase trofeul de 3 ori, în ediții consecutive (2008, 2009, 2010). A mai jucat o finală și în 2013, pierdută cu 0-1 în fața Petrolului Ploiești.

ACTUALIZARE. Au început loviturile de la 11 metri.

ACTUALIZARE. Au început prelungirile.

ACTUALIZARE. Minutul 90+6. Urmează două reprize de prelungiri.

ACTUALIZARE. Partida a fost prelungită cu 5 minute.

ACTUALIZARE. Minutul 89: 2-2. Cristian Lopez egalează pentru CFR Cluj.

ACTUALIZARE. Minutul 54. Harlem Gnohere a marcat din nou, dar golul a fost anulat pentru că era în ofsaid.

ACTUALIZARE. Minutul 47: 2-1. Gol CFR Cluj! Juan Carlos Ruiz reduce din diferență cu un șut de la peste 20 de metri, care l-a învins pe Cerniauskas. 

ACTUALIZARE. A început repriza a doua.

Scorul la pauză este 2-0. Cele două goluri au fost marcate pentru Dinamo de Harlem Gnohere și Eric Bicfalvi.

ACTUALIZARE. Minutul 36: 2-0. Bicfalvi dublează avantajul alb-roșiilor! Dinamoviștii au executat scurt un corner de pe stânga, apoi mingea a revenit la Romario Kortzorg, care a centrat perfect în 6 metri, unde Eric Bicfalvi s-a desprins din marcaj și a reluat cu capul, învingându-l pe portarul Traian Marc. 

ACTUALIZARE. Minutul 23: 1-0. Harlem Gnohere deschide scorul pentru Dinamo cu o execuție sigură, din lovitura de la 11 metri pe care tot el a obținut-o. L-a fentat din gleznă pe Marc și a trimis în dreapta lui. Portarul a plonjat în direcția opusă. După ce a marcat, Gnohere s-a dus la banca lui Dinamo și a ridicat un tricou al lui Ekeng, dedicându-i reușita fostului său coleg. 

Arbitrul Ovidiu Hațegan oprește jocul pentru un moment în minutul 14, simbolizând numărul purtat de Patrick Ekeng la Dinamo. Spectatorii s-au ridicat în picioare și au aplaudat pentru câteva zeci de secunde, înainte ca centralul să dea semnalul reluării jocului.

160517 cupa din cfrcj 04 INQ Octav Ganea
160517 cupa din cfrcj 04 INQ Octav Ganea

Galeria lui Dinamo a pregătit un moment emoționant. Coregrafia din Peluza Cătălin Hîldan a avut cartonașe roșii și negre, care au încadrat un portret uriaș al lui Patrick Ekeng, îmbrăcat în echipamentul alb al lui Dinamo. Deasupra și dedesubt au fost așezate două bannere, inscripționate cu mesajele:"Între viaţă şi moarte este doar un pas / Să îi ridicăm Cupa spre cer e tot ce ne-a rămas".

La Tribuna a 2-a s-a realizat, de asemenea, un mozaic de cartoane albe și roșii, din care s-a scris textul: "Bon Voyage, Patrick!" (Drum bun, Patrick!).

Viorel Moldovan, antrenorul secund al echipei naționale, a adus pe teren trofeul Cupei României. Jucătorii celor două echipe au intrat și ei pe suprafața de joc, cu toții purtând peste echipament tricouri inscrpționate cu chipul lui Patrick Ekeng și textul:"Nu te vom uita niciodată, Patrick".


Echipele de start:

Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, St. Filip – P. Anton (cpt) – D. Rotariu, Bicfalvi, Palic, Kortzorg – Gnohere;

Rezerve: Muțiu – Nedelcearu, Bartalstovu, I. Șerban, A. Marc, V. Lazăr, Vl. Olteanu; 
Antrenor: Mircea Rednic;

CFR: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora (cpt) – Gomelt, Petrucci, J. Carlos Ruiz – Jakolis, Bud, Nouvier;

Rezerve: Vîtcă – Nascimento, Cr. Lopez, L. Goian, Beleck, D. Filipe Coelho, Vitor Bruno;
Antrenor: Antonio Conceicao.


Roș-albii au șansa de a câștiga a 14-a Cupă a României din istoria clubului și tocmai de aceea deviza acestora pentru ultimul act al competiției este ”14 pentru Ekeng!”. 14 este şi numărul purtat de Patrick Ekeng în ”Ştefan cel Mare”, retras de club după dispariţia acestuia.

Dincolo de aceste aspecte puternic emoționale, elevii lui Mircea Rednic au șansa de a-și salva un sezon întreg prin câștigarea unui trofeu, ceea ce nu s-a mai întâmplat de acum patru ani. În 2012, Dinamo a câștigat tot Cupa României după ce a învins Rapid cu 1-0, prima finală pe ”Arena Națională”.

Dinamoviștii au decis, în urma unei propuneri făcute în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, în urmă cu o săptămână, să trimită trofeul Cupei României în Camerun, la mormântul lui Ekeng, ca un ultim gest de omagiu pentru fostul jucător al ”câinilor roșii”, decedat pe teren, la meciul cu Viitorul, din 6 mai. În cazul în care CFR Cluj va câștiga finala, ardelenii au fost de acord să trimită o copie a cupei în Africa, astfel că Patrick Ekeng va avea la mormânt trofeul, indiferent de cine va câștiga competiția.

FRF s-a implicat, la rândul său, în omagierea fostului dinamovist, în finala Cupei României, unde federația e organizator. Astfel, după ce se va intona imnul de stat, și după ce se vor fi făcut toate formalitățile de la mijlocul terenului legate de schimbul de fanioane și de cine va avea lovitura de start, se va ține un minut de reculegere, acompaniat de o melodie cântată la trompetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri