Ioan Andone şi-a reziliat contractul cu Dinamo. Cine îl poate înlocui

Data actualizării: Data publicării:
andone

Tehnicianul Ioan Andone şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu formaţia Dinamo. Acesta a primit o sumă de bani, dar nu clauza prevăzută pentru reziliere.

FC Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Ioan Andone au convenit, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale, a anunţat conducerea clubului din Ştefan cel Mare, conform site-ului oficial.

„FC Dinamo Bucureşti îi mulţumeşte public fostului antrenor principal al dinamoviştilor pentru activitatea pe banca tehnică a echipei. Numele noului antrenor principal al echipei din Ştefan cel Mare va fi anunţat în zilele următoare”, notează FC Dinamo.

Pentru preluarea funcţiei de antrenor se vehiculează mai multe nume, printre care Cosmin Contra, Claudiu Niculescu și Liviu Ciobotariu, susţin surse din cadrul clubului bucureștean.

Antrenorul Ioan Andone a preluat conducerea tehnică a FC Dinamo, la 25 mai 2016, el înlocuindu-l în acest post pe Mircea Rednic.

În vârstă de 56 de ani, Ioan Andone s-a aflat la al treilea mandat la conducerea tehnică a dinamoviştilor. El a mai antrenat formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare între 2003 şi 2005 şi în perioada 2010-2011. În sezonul 2003/2004, Dinamo, antrenată de Andone, a câştigat tilul de campioană. În plamaresul său mai figurează două titluri cu CFR Cluj şi patru trofee ale Cupei României, trei cu Dinamo şi unul cu formaţia ardeleană.

Sub conducerea lui Andone, Dinamo a acces în semifinalele Cupei Ligii şi sferturile de finală ale Cupei României, iar în Liga I ocupă locul 6, după 23 de etape.

„Contra este pe listă, şi Niculescu e în vizor, sunt mai mulţi foşti dinamovişti în discuţii. Să dea Dumnezeu cine se duce să aibă noroc şi să se califice. Experienţa ne spune că e foarte greu să furnizezi rezultate din primele meciuri. Teoretic sunt şanse, dar văd foarte dificile următoarele două partide”, a declarat Constantin Anghelache, fost preşedinte al „câinilor”.

Tehnicianul Ioan Andone a declarat, că a luat decizia de a-şi rezilia contractul cu FC Dinamo doar cu acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă. Despre directorul general, Adrian Mutu, Andone a spus că e şi el vinovat de situaţia echipei.

„Am ajuns la un acord de reziliere. Poate va fi mai bine pentru echipă. Niciodată nu poţi să schimbi 11 jucători, mai bine schimbi o singură persoană şi asta e. Am trecut prin multe prin viaţă ca să scuip unde am mâncat. Amiabil totul, fără clauze de reziliere, care erau destul de mari şi de o parte şi de alta. Ne-am dat palma, nu se ştie poate voi mai lucra la Dinamo, niciodată nu se ştie ce îmi va rezerva viitorul. Le urez baftă! Dă, Doamne, să reuşească mai mult! Au un lot numeros, dar mai trebuie să muncească până îl omogenizează, trebuie mule lucruri, trebuie timp şi multă muncă. Am luat decizia asta împreună cu domnul Negoiţă, numai noi doi”, a declarat Andone.

Ioan Andone a spus că Adrian Mutu trebuia să-i aducă jucătorii la 6 ianuarie, înaintea reunirii, nu după reînceperea campionatului.

„Mutu e la început de meserie ca manager. El trebue să fie mult mai clar în ceea ce spune. Pentru că el ce declară, declară aşa, nişte lucruri generale, pe care nimeni nu le înţelege. E la început de meserie, trebuie să înveţe să-şi facă meseria corect, pentru că şi el e vinovat de ce mi s-a întâmplat mie. El a fost în aceeaşi barcă cu mine. Eu mi-am dat acceptul când a venit el. Trebuia să-şi facă meseria să-mi aducă jucătorii pe 6 ianuarie. Eu pe 23 decembrie i-am anunţat ce vreau şi când au venit jucătorii? Dacă fiecare îşi făcea treaba ca lumea acolo, erau alte rezultate. Fiecare trebuia să-şi facă bucăţica lui”, a precizat Andone.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri