REZUMAT VIDEO. Steaua, în cădere liberă. Egal cu ultima clasată

Data actualizării: Data publicării:
steaua2
Foto: steauafc.com

Criza se adâncește la Steaua. Echipa a terminat la egalitate, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu formaţia ASA Târgu Mureş, aflată pe ultimul loc în clasament, într-un meci din etapa a XXVI-a, ultima a sezonului regulat al Ligii I. În acest an, roş-albaştrii au obţinut o singură victorie în şase meciuri oficiale.

steaua2
Foto: steauafc.com

Oaspeţii au deschis scorul prin M. Constantin, în minutul 65, din penalti, în timp ce pentru gazde a înscris Gnohere, în minutul 73.

Steaua s-a încurcat şi cu ultima clasată din Liga 1, ASA Târgu Mureş. Vicecampionii au primit penalty la henţul lui Mendy. Alibec a executat lamentabil de la punctul cu var şi scorul a rămas neschimbat. Atacantul Stelei se putea revanşa în prelungirile primei reprize - Pap a intervenit senzaţional şi mingea a lovit transversala. Oaspeţii au dat lovitura în partea secundă. Arbitrul a acordat penalty la intervenţia lui Jakolis la Sin. Marius Constantin l-a învins pe Stăncioiu şi a semnat primul gol din 2017 al ASA-ului în Liga 1. Bucuria ultimei clasate a fost de scurtă durată. Intrat în repriza secundă, Gnohere a restabilit egalitatea din centrarea lui Alibec. Steliştii s-au aruncat în atac, iar Alibec a avut două şanse importante de a înscrie golul victoriei. S-a terminat 1 la 1 şi fanii roş-albaştrilor au cerut insistent demisia lui Laurenţiu Reghecampf.

În urma rezultat, Steaua Bucureşti va începe play-off-ul de pe locul al doilea cu un total de 47 de puncte și va juca împotriva echipei clasate pe locul al cincilea.

În cele cinci etape ale campionatului din 2017, roș-albaștrii au obținut doar o victorie, restul partidelor terminându-le la egalitate. În plus, Steaua a suferit săptămâna aceasta și o înfrângere usturătoare, cu 3 la 1, în Cupa Ligii, în fața rivalei sale dintotdeauna, Dinamo. 

Pentru al doilea meci la rând, fanii Stelei i-au cerut demisia lui Laurenţiu Reghecampf.

În acest sezon, Steaua a fost eliminată din Cupa Ligii şi din Cupa României.

Antrenorul vicecampioanei nu ia, însă, în calcul să renunţe şi beneficiază de susţinerea finanţatorului.

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, sâmbătă, după remiza din meciul cu ASA Târgu Mureş, că formaţia sa trece printr-o criză şi este ruşinos să faci egal cu ultima clasată, dar a precizat că este şi foarte mult ghinion.

„Trecem printr-o perioadă grea, ratăm mult. Jakolis a făcut uşor penalti. Este vina mea pentru tot ce se întâmplă, pentru atmosfera din vestiar. Astăzi am arătat foarte bine, am avut ocazii, dar trebuie să fim mai atenţi când adversarii pleacă pe contraatac. Este o criză, dar este şi foarte mult ghinion. Am ratat un penalti la 0-0, iar după ce am egalat am mai avut 3-4 ocazii mari de gol. Jucătorii au calitate, se vede acest lucru. E normal că fanii sunt supăraţi, dar mergem înainte. Intervenţia patronului de astăzi a avut efect, jucătorii au avut o altă atitudine. Este ruşinos să faci egal cu ultima clasată”, a spus Reghecampf la Digisport.

La rândul său, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sâmbătă, după remiza din meciul cu ASA Târgu Mureş, că nu ia în calcul schimbarea antrenorului Laurenţiu Reghecampf înaintea începerii play-off-ului Ligii I.

„Preparatorul fizic este diferenţa dintre cele două mandate ale lui Reghecampf la Steaua. Despre Şumudică se spune că nu face antrenamente, dar echipa lui zbârnâie. Şumudică nu va veni niciodată la Steaua. Nu iau în calcul schimbarea antrenorului înainte de play-off”, a spus Becali.

El a recunoscut că este vinovat de situaţia în care a ajuns echipa, pentru că a trecut cu vederea actele de indisciplină făcute de jucători, dar şi de managerul Mihai Stoica. „Ce se întâmplă se întâmplă de aproape un an. Nu se are grijă de echipa asta. E vina mea. Am fost pasiv. Dacă un jucător vine beat la antrenament sau dacă un jucător se îmbată înainte de cantonament şi tu îl ierţi după ce zici că îl dai afară... S-au întâmplat lucruri urâte. Am greşit. Eu sunt vinovat. (..) Meme dacă s-a îmbătat, nu e în regulă. Spui de brânză, faci şi mişto. De ce nu recunoşti? Profită că ţin mult la ei? Şi nu îi pot da afară. Sunt mai multe acte de indisciplină şi nu am luat măsuri. S-a întâmplat că am lăsat via pe mâna unor oameni care să o sape şi ei nu au avut grijă şi ea s-a mânat. Acum trebuie să o curăţăm", a spus Becali la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

(surse: Digi24, digisport.ro, news.ro, steauafc.com)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri