Steaua nu mai există de azi. Licența, luată pe alt nume

Data actualizării: Data publicării:
steaua

Becali nu va mai putea folosi numele Steaua, după decizia Curţii de Apel, din 21 decembrie. Patronul roş-albaştrilor mai are o singură cale de atac înainte ca hotărârea să fie definitivă - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -, iar azi a anunţat că echipa se va numi FCSB, scrie digisport.ro.

Până când ICCJ va da un verdict final, hotărârea Curţii de Apel este executorie, astfel că Gigi Becali nu mai poate folosi numele "Steaua". Deşi a înregistrat mai multe denumiri la OSIM, FCSB, Fotbal Club Sport Bucureşti şi Fotbal Club Sporting Bucureşti, finanţatorul roş-albaştrilor s-a decis asupra primei titulaturi, adică aceeaşi folosită şi până acum. Dacă până acum era abrevierea de la Fotbal Club Steaua Bucureşti, acum pur şi simplu acesta va fi numele echipei.

„Eu am schimbat numele la Registrul Comerţului. Am schimbat în FCSB. Am anunţat Federaţia şi Liga. Nu aştept până în vară, nu stau să mă cert cu ei. Lumea ştie care e Steaua. De aia nu mai dă Alibec goluri, că nu se mai cheamă Steaua şi se cheamă FCSB”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport Matinal.

„Lucrurile fireşti nu le poate schimba nimeni: nici un miliard de judecători. Sunt lucruri spirituale, pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu sunt continuatorul Stelei, asta e Steaua. Se pot da peste cap 7 miliarde de judecători, şi Lăcătuş, şi Papa de la Roma, şi forţele NATO. Nu au cum să schimbe firea, aşa e lăsat de la Dumnezeu.

Nu mai stau să mă cert, am schimbat peste tot: FCSB. Cine vrea, să îi spună Steaua, dar numele e FCSB. Asta e licenţa. Nu stau toată ziua în stres cu Armata, eu vreau să îmi simplific viaţa mea. Vreţi să schimb? Bine, mă, schimb!”, a continuat Gigi Becali.

„Nu am capitulat. Pentru mine FCSB e Steaua, pentru toţi e Steaua. Eu cred 100% că judecătorii de la Înalta Curte vor întoarce decizia. Eu nu cred că toţi judecătorii din România sunt nebuni la cap. Lucrurile sunt clare, am palmares, istorie, eu sunt continuatorul. Doar am plecat de acasă, din Ghencea. FCSB e Steaua şi aşa va rămâne în vecii vecilor! Amin! Ei contestă şi FCSB, dar au pierdut peste tot. FCSB va fi şi la UEFA sau FIFA, pe marca FCSB iau licenţa”, a mai spus Becali.

Istoricul conflictului cu CSA

CSA Steaua a anunţat că din 2017 va pune bazele unui proiect cu o echipă de fotbal ce va pleca din Liga a 4-a şi care se va bucura de siglă, nume şi palmares (până în 2002, inclusiv).

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri