Un fotbalist de 13 ani, aproape de tragedie pe un teren de lângă București

Data actualizării: Data publicării:
fotbal

Un meci de fotbal oficial se putea transofrma în tragedie pentru un copil de 13 ani. Băiatul a rămas inconştient pe gazon cu trupul frământat de convulsii după ce a fost faultat. Medicii unei ambulanţe particulare angajate să supravegheze partida au intervenit, dar nu aveau aparatură pentru resuscitare, spune tatăl copilului. Norocul micului fotbalist a fost o asistentă care venise şi ea cu fiul său la meci: i-a salvat viaţa cu mâinile goale.

Simon Bebe, tatăl copilului: Imploram să mă ajute. Din suflet, ajutați-mă că moare copilul în brațe. Știu că în momentul acela el s-a uitat la mine și a rămas nepăsător.

Tatăl copilului a alergat într-un suflet pe teren când şi-a văzut fiul leşinat. A ajuns primul lângă el, când medicii încă nu intraseră pe iarbă.

Simon Bebe, tatăl copilului: O secundă am rămas șocat. Am văzut copilul că stă nemișcat, că are mânuțele ridicate, picioarele ridicate în aer. Mi-am vazut copilul întins, tremurând.

Tatăl băiatului de 13 ani aruncă acuzaţii grave spre cei de la ambulanţa particulară Nico Med, angajată de Asociaţia de Fotbal a Bucureştiului.

Simon Bebe, tatăl copilului: Au venit practic cu mâinile goale. Nu au pus mâna pe copil, sub nicio formă, nu au atins copilașul să-l ajute deloc.

Norocul băiatului a fost că în tribune era o asistentă medicală care venise la meci cu copilul ei. A sărit imediat să îl ajute.

Ilie Mariana, asistentă: Am vazut o cheie de mașină cu care dealtfel i-am desfăcut gura și i-am scos limba. Mi-am dat seama că și-a înghițit limba și că este în hipoxie, că nu mai respiră.

În cele din urmă, băiatul de 13 ani leşinat pe gazon a fost preluat de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti: suferise o comoţie cerebrală.

Alis Grasu, șef Ambulanței București-Ilfov: Se afla în poziţie laterală de siguranţă, inconştient, după o criză compulsivă.

Contactaţi de reporterii Digi24 reprezentanţii ambulanţei particulare Nico Med au spus că părinţii nu i-au lăsat să intervină. Dar până acum nu au făcut nicio declaraţie oficială.

Băiatul de 13 ani care a leşinat în timpul meciului de fotbal a fost tratat la spitalul de copii după care a fost externat. Medicii spun că acum nu mai este în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri