Un nou talent este gata să uimească lumea fotbalului

Data publicării:
alexi pitu

Mina de aur de la Viitorul continuă să ofere resurse pentru fotbalul românesc. Alexi Pitu, un mijlocaş care va împlini 16 ani în iunie, a debutat la echipa mare a Viitorului în amicalul cu Galatasaray.

Alexi Pitu, jucător născut în 2002, l-a impresionat pe Gică Hagi şi a fost chemat să se pregătească alături de seniori.

Puştiul a debutat deja în partida cu Galatasaray, pierdută de Viitorul cu 2 la 0.

Născut în Germania, Alexi Pitu provine dintr-o familie de fotbalişti: unchiul său, Adrian, a jucat la Farul, Rocar, Dinamo şi Steaua, iar tatăl său a evoluat la Karlsruhe.

Cel mai tânăr fotbalist din cantonamentul Viitorului îşi propune să ia titlul cu Academia Hagi şi să facă pasul la echipa mare.

Puștiul spune că nu se aștepta la convocare. „Dacă am jucat bine la juniori cred că a fost important săp fac și pasul la echipa mare”, a declarat Alex Pitu. „A fost foarte plăcut să joc cu jucători foarte buni și cu o echipă așa de importantă. M-am gândit să îmi fac treaba cât mai bine, nu contează adversarul, contează să joc eu cât mai bine”, a mărturisit puștiul după meciul cu Galatasaray.

De altfel, și Gică Hagi i-a spus după meci să fie încrezător, pentru că nu contează adversarul.

Cel mai tânăr debutant în Liga 1 a fost Nicolae Dobrin, care a disputat primul meci oficial la FC Argeş la 14 ani şi 11 luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri