Verdict în cazul tragediei de la Hillsborough, după 27 de ani, când au murit 96 de suporteri ai lui Liverpool

Data publicării:
monpitchb

Juraţii au considerat că nu a existat un plan de evacuare bine pus la punct, iar planul de urgenţă a fost aplicat cu întârziere.

În plus, organizatorii au permis accesul în sectorul destinat suporterilor lui Liverpool, a mai multor fani decât putea să suporte tribuna iar oamenii s-au calcat în picioare.

Iniţial, autorităţile de atunci au dat vina pentru tragedie pe suprapopularea sectorului rezervat oaspeţilor, însă un nou raport independent, publicat în 2012, a scos la iveală faptul că nu s-a intervenit la timp, aşa că rudele victimelor au cerut redeschiderea dosarului. Lucru care s-a şi întâmplat, iar acum este dat un nou verdict.

Greşelile poliţiei au dus la moartea celor 96 de fani, pe 15 aprilie 1989

În 2012, o comisie independentă care a investigat mai mulți ani tragedia de pe Hillsborough a dat publicității raportul final în care se arată că poliția din South Yorkshire și serviciul de ambulanță au făcut eforturi "susținute pentru a arunca vina asupra suporterilor lui Liverpool" pentru tragedia de pe 15 aprilie 1989.

Raportul oficial al evenimentelor din 15 aprilie 1989 este clar: autorităţile şi poliţia poartă în totalitate vina pentru cea mai mare tragedie petrecută în Regatul Unit. Mai mult decât atât, poliţia a încercat să-şi mascheze incompetentă şi a masluit dovezi pe care mai apoi le-a furnizat mass-mediei si zeci de persoane ar fi putut fi salvate dacă, la doar nouă minute de la dezastru, autoritățile n-ar fi hotărât încetarea operațiunilor de salvare.

Pe 15 aprilie 1989, 96 de oameni, toți suporteri ai lui Liverpool, au murit în tribunele arenei "Hillsborough" din Sheffield, din cauza unei busculade. Totul s-a petrecut la meciul dintre Liverpool și Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei. Organizatorii au permis intrarea, în sectorul destinat suporterilor lui Liverpool, a mai multor fani decât putea să suporte tribuna iar oamenii s-au calcat în picioare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri