Tomas Ryde rămâne la naționala României de handbal feminin. Și-a prelungit contractul cu Federația

Data actualizării: Data publicării:
tomas ryde antrenor nationala handbal

Bronzul mondial cucerit în Danemarca și calificarea la Jocurile Olimpice, după opt ani, au fost atuurile lui Ryde (45 de ani) în negocierile cu președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu.

„Am semnat o prelungire a contractului cu Ryde. El avea contract până la finalul Jocurilor Olimpice. Acum are până la finalul anului, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an, până pe 31 decembrie 2017”, a declarat Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

„Mă bucur că vom continua împreună. Ne-am îndeplinit multe obiective, dar mai important e că am învăţat multe. Pentru că în momentul în care înveţi cum să lucrezi într-o ţară străină, cu alţi oameni şi ce s-a întâmplat cu viaţa mea, a familiei mele, e extraordinar”, a spus și Tomas Ryde.

Desemnat al treilea cel mai bun antrenor din lume în 2015, antrenorul suedez le-a avertizat pe tricolore că vor avea mult de muncă pentru o medalie la Rio. România va figura în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor, care va avea loc pe 29 aprilie.

„Avem 5-6 jucătoare de top la naţională, jucătoare care ne pot conduce spre trofee, dar în linia a doua sau a treia nu suntem suficient de puternici şi trebuie să mai lucrăm la asta”, a mai spus selecționerul suedez al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri