Fenomenul Biles | Povestea unei campioane abandonate de părinţi

Data actualizării: Data publicării:
Gymnastics - Artistic - Olympics: Day 11
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 16: Gold medalist Simone Biles of the United States celebrates on the podium at the medal ceremony for the Women's Floor on Day 11 of the Rio 2016 Olympic Games at the Rio Olympic Arena on August 16, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Pentru alţi sportivi de la Rio, visele devin realitate. O gimnastă americană are lumea la picioare. Simone Biles, atleta-fenomen de nici un metru şi jumătate, a impresionat o lume întreagă. A cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice şi, odată cu ele, şi inimile a sute de milioane de fani. Simone a devenit astfel cea mai medaliată gimnastă americană din toate timpurile, fiindcă cele patru titluri de la Rio se adaugă celor zece medalii de aur cucerite la campionatele mondiale.

"Cea mai talentată gimnastă din istorie" - este eticheta pe care o primeşte cel mai des Simone Biles. Are 19 ani şi doar 1,42 metri înălţime! Mulţi ar putea-o confunda cu o puştoaică. E, însă, mult mai mult de-atât, fiindcă Simone Biles este noua stea a Americii.

Şi-a început ascensiunea în 2013, când a câştigat aurul mondial la individual compus. Au urmat titlurile din 2014 şi 2015, iar acum şi-a desăvârşit opera - a urcat de patru ori pe prima treaptă a podiumului olimpic.

Simone Biles, campioană olimpică şi mondială la gimnastică: „Câteodată aud publicul ovaţionând şi îmi simt corpul ca şi cum ar fi pe pilot automat, iar uneori, după ce fac un exerciţiu complicat, mă întreb dacă am făcut într-adevăr aşa ceva.”

Cel mai mare avantaj al tinerei din Ohio este că nu simte deloc presiunea publicului în timpul exerciţiilor. Şi sunt exerciţii extrem de complicate, pe care le execută de cele mai multe ori perfect.

Bela Karolyi, antrenor de gimnastică: „În acest moment este cea mai bună gimnastă din lume!”

În spatele atitudinii sale pozitive şi a exuberanţei stă, însă, un destin teribil, pe care Biles l-a înfruntat mereu cu fruntea sus. Născută într-o familie destrămată, ea a fost dată în grija bunicilor, care au adoptat-o.

Simone Biles: „Nu mă deranjează deloc să vorbesc despre asta, fiindcă eram foarte tânără când s-a întâmplat...”

Micuţa Simone avea şase ani când a început gimnastica, iar un an mai târziu şi-a întâlnit actuala antrenoare. Uluită de eleva sa, Aimee Boorman a constatat rapid că Simone are un ritm de învăţare formidabil - îi ia doar trei zile să deprindă un element nou. prin comparaţie, alte gimnaste au nevoie de ani întregi pentru aşa ceva.

Aimee Boorman, antrenoarea lui Simone Biles: „Mi-am spus: De unde vine fata asta? A făcut un exerciţiu complicat prima oară când a intrat în sală şi mi-a spus că fratele ei a învăţat-o în grădina din spatele casei.”

Simone este în sala de gimnastică şase zile pe săptămână. Exersează chiar şi câte şapte ore pe zi, dar nu regretă nici un moment decizia de a renunţa la viaţa de adolescentă normală.

Simone Biles: „Ei bine, pot spune că am pierdut un bal, dar am fost la trei campionate mondiale şi nu cred că sunt multe fete care pot spune acest lucru...”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri