A începul Turneul Campioanelor. Când joacă Simona Halep şi cine transmite meciurile

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global - Previews
Caroline Garcia (FRA), Venus Williams (USA), Elina Svitolina (UKR), Simona Halep (ROU), Garbine Muguruza (ESP), Karolina Pliskova (CZE), Caroline Wozniacki (DEN) and Jelena Ostapenko (LAT), sunt participantele la Turneul Campioanelor ediția 2017 FOTO: Guliver/GettyImages

Turneul Campioanelor 2017 a debutat duminică, 22 octombrie, cu meciurile din Grupa Albă, din care fac parte trei câştigătoare de Grand Slam-uri. Primul meci al competiţiei din Singapore aduce faţă în faţă, de la ora 12.00, în direct la Digi Sport 2, două foste lidere mondiale: Karolina Pliskova (Cehia) şi Venus Williams (SUA), relatează digisport.ro.

BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global - Previews
Caroline Garcia (FRA), Venus Williams (USA), Elina Svitolina (UKR), Simona Halep (ROU), Garbine Muguruza (ESP), Karolina Pliskova (CZE), Caroline Wozniacki (DEN) și Jelena Ostapenko (LAT) sunt participantele la Turneul Campioanelor, ediția 2017 FOTO: Guliver/GettyImages

ACTUALIZARE 16:50 Jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza, locul 2 WTA, a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, scor 6-3, 6-4, în al doilea meci din Grupa Albă de la Turneul Campioanelor.

Meciul a durat o oră şi 25 de minute.

ACTUALIZARE 13:35  Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA, a învins-o cu scorul de 6-2, 6-2 pe americanca Venus Williams, locul 5 WTA, în primul meci din cadrul Turneului Campioanelor de la Singapore, disputat duminică.

Partida a contat pentru Grupa Albă şi a durat o oră şi 12 minute.

În următorul meci al zilei, de la 14.30, spaniola Garbine Muguruza, locul 2 WTA, va da piept cu letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA.

Luni, vor avea loc întâlnrile din Grupa Roşie, după următorul program: Simona Halep, locul 1 WTA - Caroline Garcia (Franţa), locul 9 WTA, de la ora 14.30, urmat de Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 6 WTA - Elina Svitolina (Ucraina), locul 4 WTA.


Abonații RCS & RDS pot urmări meciurile și pe internet, în direct, aici.

Cehoaica în vârstă de 25 de ani a ajuns lider mondial în iulie 2017, deşi n-a câştigat încă un Grand Slam (are o finală la US Open, în 2016), iar în prezent este a treia în ierarhia WTA.

 Venus Williams (35 de ani) a câştigat Turneul Campioanelor, în 2008, şi are nu mai puţin de şapte trofee de Grand Slam în palmares: cinci la Wimbledon (2000, 2001, 2005, 2007 şi 2008) şi US Open(2000 şi 2001). Williams se află în acest moment pe locul 5 în lume.  Potrivit digisport.ro, americanca s-a arătat surprinsă atunci când a fost întrebată de noul număr 1 mondial, Simona Halep, care este și favorita turneului.

E prima oară când ajunge numărul 1 mondial? Habar nu aveam, credeam că era de mult lider! Bravo ei! A jucat foarte bine, la un nivel înalt, şi probabil de-aia aveam impresia că oricum era numărul 1. E fantastic, bravo ei", a declarat pentru Digi Sport americanca, în vârstă de 37 de ani. Williams e convins că românca va avea o misiune extrem de dificilă cu sora sa, Serena, atunci când aceasta va reveni în competiţii. „Serena este o campioană, aşa că îmi imaginez că îşi va respecta statutul când va reveni şi va câştiga turnee. Sunt sigură că şi ea are aceleaşi aşteptări", a mai spus jucătoarea care a câştigat Turneul Campioanelor în 2008.

Tot duminică, de la ora 14.30, în direct la Digi Sport 2, Garbine Muguruza (Spania) o înfruntă pe letona Jelena Ostapenko. Iberica în vârstă de 24 de ani a fost lider mondial până în urmă cu două săptămâni, când a fost depăşită de Simona Halep. A cucerit în acest an un titlu de Grand Slam, la Wimbledon, după ce triumfase şi anul trecut la Roland Garros. Cea mai bună performanţă a sa la Turneul Campioanelor este semifinala jucată în 2015. Letona Jelena Ostapenko, numărul 7 mondial, este cea care învins-o pe Simona Halep în acest an în finala de la Roland Garros. Jucătoarea în vârstă de 20 de ani se află în premieră la competiţia de final de an din Singapore, care reuneşte cele mai valoroase opt jucătoare ale lumii.

Simona Halep e încrezătoare

Simona Halep debutează în Singapore contra franţuzoaicei Caroline Garcia luni, de la ora 14.30, tot ÎN DIRECT la Digi Sport 2.

Simona Halep promite să-şi ia revanşa în faţa Carolinei Garcia după eşecul din finala de la Beijing. Sportiva din Franţa a învins-o în chiar primul ei meci ca lider mondial.

„Am fost un pic consumată emoţional, un pic obosită după ziua aceea nebună. A fost greu să mă mai concentrez, dar ea a jucat un tenis destul de solid, a jucat bine, a fost încrezătoare că poate să câştige. Eu am fost un pic mai moale, însă cred că luni va fi un meci diferit, este primul meci al turneului, nu este o finală”, a declarat Simona Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Dacă românca este singura dintre cele opt jucătoare calificată pentru a patra oară consecutiv la această competiţie, pentru sportiva din Franţa este o permieră. Garcia a profitat de retragerea britanicei Johanna Konta, accidentată la picior, şi a prins ultimul bilet pentru Singapore.

„Va fi cu siguranţă dificil să joc contra ei, dar sunt pregătită, mă simt bine fizic şi abia aştept să intru în teren”, promite Simona Halep.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Turneul Campioanelor este finala pierdută în 2014 cu Serena Williams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri