C. T. Popescu, despre șansele Simonei Halep la Roland Garros

Data actualizării: Data publicării:
halep
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep are șanse de izbândă la Roland Garros, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu. El spune că jucătoarea din Constanța are un psihic foarte bun, însă nu trebuie uitat că ea s-a accident la turneul de la Roma. Simona Halep, cap de serie numărul 3, va evolua luni în compania slovacei Jana Cepelova, locul 88 mondial.

„Mai are șanse Simona, totul depinde de cum se va simți la primul joc și dacă trece de turul 1 la tururile 2 și 3, care sunt abordabile fără probleme prea mari. În primul tur o are ca adversară pe Cepelova, care a mai bătut-o pe Simona, la Wimbledon, dar într-un moment în care era ieșită din formă. Acum, având în vedere psihicul foarte bun al Simonei, pe care îl are începând cu turneul de la Stuttgart, de la începutul sezonului pe zgură, e foarte bine așezată mental și ăsta e atuul ei principal”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

„Depinde cum va simți glezna, acolo e un ligament franjurat, șansele de recuperare 100% erau mici, nu știu dacă s-a reușit lucrul ăsta. Ca orice jucător profesionist, Simona e capabilă să joace și cu dureri, însă problema e dacă rezistă acel ligament, pentru că atunci nu se mai poate face nimic și Simona trebuie să se gândească și la Wimbledon, unde totuși trebuie să participe”, a adăugat jurnalistul.

„În funcție de gleznă, Simona păstrează șansele mentalului ei foarte bun, probabil cel mai bun mental cu care începe un turneu de Grand Slam în cariera ei. Chiar dacă nu te doare și nu ai limitări în mișcare din pricina unei accidentări recente, există o reacție psihică atunci când te duci pe rever, pentru că acolo e slăbiciunea pe gleznă, când te duci la minge și tragi de picioare, forțezi e o reacție psihică ce te încentinește, pentru că aminitirea durerii rămâne pe creier și e posibil să ai niște rețineri în joc pe care nu le poti stăpâni”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Unul dintre cele mai importante turnee de Grand Slam din lume, Roland Garros, porneşte azi în forţă pe zgura pariziană. Cei mai buni sportivi din lume s-au aliniat pe tabloul principal.

Nouă tenismeni români sunt calificaţi în turneul din Paris. Șase fete la simplu: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Ana Bogdan. Marius Copil îşi încearcă şansele la simplu, în timp ce Florin Mergea şi Horia Tecău joacă la dublu.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri