C. T. Popescu: Ostapenko și-a asumat riscuri tot timpul, Halep - nu

Data actualizării: Data publicării:
ctp microfon digi

Jurnalistul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu spune că finala de la Roland Garros a fost un meci bun pentru Simona Halep, chiar dacă a pierdut în fața Jelenei Ostapenko. Sportiva din România ar fi trebuit să joace mai riscant, după ce scorul a ajuns la 3-3 în setul decisiv, spune jurnalistul.

Sunt trist, dar nu sunt supărat, pentru că nu poți să fii supărat atunci când adversara Simonei a jucat mai bine decât Simona, privind meciul în ansamblu. Simona s-a luptat, a avut picioare, a avut inimă, a luptat până în ultimul moment, nu am ce să-i reproșez din acest punct de vedere”, a spus jurnalistul.

Însă cred că ar fi trebuit, la punctul de echilibru din setul al doilea, la 3-3, ar fi trebuit să-și asume - și chiar înainte de 3-3, la 3-1, când a devenit evident că letona va forța, acolo Simona a continuat cu joc de așteptare, a trimis retururile pe serviciul doi, care era punctul slab al lui Ostapenko, un serviciu slab, nu a lovit decisiv, nu a încercat să facă punct direct ci a trimis mingea pe centrul terenului, tactic. Letona, în schimb, și-a asumat riscuri și a câștigat. Trebuia să atace și ea, să-și asume riscuri”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Nu e un meci de care să-mi aduc aminte cu un sentiment rău”, a adăugat el.

Jurnalistul spune că atitudinea Simonei Halep în finala de la Roland Garros a fost bună, având în vedere pasa proastă prin care a trecut jucătoarea în urmă cu câteva luni.

Să ne gândim că puteam să n-o vedem în această finală. Cu câteva luni în urmă avea dureri sâcâitoare, la genunchi, își punea întrebări în legătură cu viitorul ei în tenis. De acolo a ajuns în finală la Roland Garros și redevine nr 2 mondial. E bine, atât psihic, cât și fizic”, a mai spus jurnalistul.

Să privim cu speranță spre Wimbledon”, a încheiat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri